Reklama

WorldSSP: Další pokračování souboje Krummenacher - Mahias

Nadvláda jezdců s motocykly Kawasaki je pryč, kdo nesedlá Yamahu, nemá zřejmě šanci na umístění minimálně na stupních vítězů. To aspoň naznačily první dva letošní závody WorldSSP v Austrálii a Thajsku.

Jednou vyhrál Švýcar Krummenacher a jednou obhájce titulu Lucas Mahias z Francie, ovšem tito dva současní protagonisté si mezi sebou rozdělili i druhá místa, takže na čele bodovací tabulky mají shodně po 45 bodech. Třetím je Mahiasův týmový kolega Federico Caricasulo a na čtvrtém Rookie této kubatury, ex-mistr světa Moto3 Sandro Cortese. Top-5 kompletuje italský jezdec s italským motocyklem: Raffaele de Rosa - MV Agusta.

Brit Luke Stapleford (Triumph) je šestý, Fin Niki Tuuli na P7 pilotuje nejlepší motocykl Honda, Rakušan Thomas Gradinger má rovněž stroj Yamaha a Top-10 uzavírá teprve nejlepší pilot s Kawasaki, zkušený Anthony West.

Ve startovním poli došlo ke dvěma podstatným změnám: Tureckého ex-mistra světa Kenana Sofuogla nahradil minimálně pro Aragon a pro Assen vloni celkově čtvrtý Jihoafričan Sheridan Morais. A jelikož už v této kubatuře nebude závodit ex-mistr světa 125-tek Mike di Meglio s motocyklem Yamaha týmu GMT94, tak ho nahradí jeho mladší krajan Corentin Perorali.

Z letošního startovního pole WorldSSP se v Aragónu zatím nejvíce dařilo těmto jezdcům: Sheridan Morais skončil druhý v roce 2017, Randy Krummenacher rovněž druhý v sezóně 2016, Kyle Smith byl odmávnut 2015 na místě třetím.

Celkem kromě stabilních jezdců uvidíme ještě dalších pět pilotů, kteří budou závodit v European Supersport Cup (ESS). Budou to Fin Eemeli Lahti (Sterkmann Motorsport) - což je zároveň návrat motocyklu Suzuki do tohoto šampionátu. Dalšími účastníky ESS jsou potom Rob Hartog, Wayne Tessel a Peter Sebestyen s Kawasaki, stejně jako vítěz soutěže bLU cRU Alfonso Copolla s motocyklem Yamaha - více-mistr světa WorldSSP 300 z loňské sezóny.

Stav WorldSSP po 2 závodech z 12 celkově: 1. Krummenacher 45 bodů; 2. Mahias 45; 3. Caricasulo 29; 4. Cortese 29; 5. De Rosa 19; 6. Stapleford 17; 7. Tuuli 12; 8. Warokorn 11; 9. Gradinger 11 10. West 10; 11. Cluzel 9; 12. Wilairot 8; 13. Smith 8; 14. Badovini 8; 15. Cresson 7; 16. Kennedy 4; 17. Sofuoglu ; 18. Kraisart 2; 19. Okubo 2; 20. Toparis 1.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama