Reklama

WorldSSP: Bude pršet Ježkovi štěstí v podobě mokré tratě?

Je těžké jakkoliv proklamovat budoucnost, nicméně na základě letitých zkušeností by bylo špatně se domnívat, že účastníky dalšího světového klání superbikového šampionátu v holandském Assenu nemůže potkat velmi chladné a deštivé počasí.

Jediného českého zástupce v kubatuře WorldSSP tak o nadcházejícím víkendu čeká zcela určitě velmi náročný víkend ze všech směrů. Zdravotní problémy, jež Ondru Ježka provázely v průběhu předešlého závodu v Aragonu, jsou ty tam a podobné se očekává i ze směru technického zázemí týmu, neboť jeho Kawasaki připravovaná týmem Go Eleven zrovna před 14 dny neoplývala dostatečným výkonem, který by stačil na konkurenci. Usilovná práce celého týmu a všech mechaniků v mezidobí by však měla handicap aspoň částečně eliminovat. Navíc pro velmi rychlý okruh, na nějž má Ondřej Ježek z posledních dvou let jen pěkné vzpomínky (2014 - 2.místo na vodě, 2015 – 3.místo na suchu, obojí ve třídě Superstock 1000), je výkon na rovných či zvlněných esíčkovitých partií velmi důležitý.

Ondřej Ježek: „Na závodní víkend v katedrále rychlosti, jak se holandskému závodišti v Assenu světově přezdívá, se moc těším. V minulosti jsem tuto trať v oblibě příliš neměl, nicméně v poslední době mi to tady sedí. Loni a předloni jsem zde pokaždé skončil na stupních vítězů, jenže to jsem závodil na litru ve třídě Superstock. Nynější Supesporty, jak jsme již viděli v Aragonu či v předešlých závodech však jsou o něčem jiném. Byť se totiž španělský závod v Aragónii nevyvedl dle mých i představ týmu, nebyli jsme zase tak daleko od umístění v top 10. Právě Assenu bych si přál, aby se vydařil a tím se posunul i celkově výše. Pravděpodobně nás čeká nejen chladné, ale i deštivé počasí, ale na to jsme připraveni. Fyzicky se cítím podstatně lépe než v průběhu či na konci posledního víkendu."

Pořadí v šampionátu

01- Randy Krummenacher – Kawasaki Puccetti Racing – Kawasaki ZX-6R – 58 bodů
02- Kenan Sofuoglu – Kawasaki Puccetti Racing – Kawasaki ZX-6R - 45
03- Jules Cluzel – MV Agusta Reparto Corse – MV Agusta F3 675 - 38
04- Federico Caricasulo – Bardahl Evan Bros Honda Racing – Honda CBR 600RR – 29
05- PJ Jacobsen – Honda World Supersport Team – Honda CBR 600RR – 27
06- Nico Terol – Schmidt Racing – MV Agusta F3 675 – 21
07- Alex Baldolini – Race Department ATK#25 – MV Agusta F3 675 – 20
08- Zulfahmi Khairuddin – Orelac Racing VerdNatura – Kawasaki ZX-6R – 20
09- Christian Gamarino – Team GoEleven – Kawasaki ZX-6R – 19
10- Anthony West – Tribeca Racing – Yamaha YZF R6 – 16
A dále:
13- Ondřej Ježek – Team GoEleven – Kawasaki ZX-6R - 16



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama