Reklama

WorldSSP 300: Vyhrál host Hendra, Garcia má titul

Piloti MS-Supersport 300 předvedli skvělou podívanou. Host Galang Hendra (Yamaha) vyhrál, Marc Garcia je mistrem světa, skvělou premiéru předvedli jezdci s KTM.

Před závodem na 11 kol dělilo první dva jezdce pouhé 4 body: Vedl Španěl Marc Garcia (126 bodů), druhý byl jeho značkový kolega z Yamahy Alfonso Coppola (122). Třetí Mika Perez (Honda) ztrácel už 30 bodů.

Youngsters předváděli skvělé souboje bez ohledu na stav šampionátu, ještě v posledním kole bojovalo o vítězství celkem 6 jezdců, pod šachovnicovým praporkem dělilo vítězného hosta Galanga Hendru (Yamaha) z Indonésie, Scotta Deroueho (Kawasaki) a Alfonso Coppolu pouhých 38/1000 sec! Čtvrté místo v cíli ale stačilo Garciovi, aby se stal prvním mistrem světa MS-Supersport 300 v historii.

Ve vedoucí skupině se nacházeli i oba piloti KTM Omar Bonoli a Jan-Ole Jähnig, kvůli chybějící homologaci ale bez nároků na body, přičemž Polesetter Bonoli po většinu závod vedl jezdecké pole.

Na cílové pásce byl tedy první host s wild card Hendra (Yamaha), stupně vítězů doplnili ještě Deroue (Kawasaki) a Coppola, ovšem čtvrté místo stačilo Garciovi (oba Yamaha) k zisku titulu mistra světa, Valle dokompletoval Top-5, dále byli odmávnuti Schotman, De La Vega (všichni Yamaha), Perez (Honda) a elitní desítku uzavřeli Sanchez a Giacomini (oba Yamaha).

Prvním mistrem světa se tak stal Španěl Marc Garcia se 139 body. Druhý skončil Ital Alfonso Coppola - o jediný bod zpět. Třetí místo obsadil Nizozemec Scott Deroue (111), Top-5 doplnili Španěl Mika Perez (104) a jeho krajan Daniel Vale (85).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama