Reklama

WorldSSP 300 - Toth Yamaha: Yates out, Bezuidenhout in

V provizorní startovní listině nové kubatury MS-Supersport-300 byl uveden Ashton Yates za tým Toth Yamaha. Ale vedle Brita Alexe Murleyho bude nakonec debutovat úplně jiný jezdec.

Po odchodu z MS-Superbike se maďarský tým Toth Racing soustředí v sezóně 2017 plně na novou kubaturu Supersport 300 a zde nasadí dva motocykly Yamaha R3.

Začátkem prosince byl prezentován Brit Alex Murley jako první jezdec týmu. Britský mladík vloni skončil v European Junior Cupu na P14. Druhým byl původně na startovní listině uveden Američan Ashton Yates, tedy syn bývalého továrního pilota Buellu z WorldSBK Aarona Yatese.

Ten ale pro svého potomka nesehnal potřebné peníze na jeho účast v mistrovství světa a tak byl jako druhý nyní oznámen 16-letý Jihoafričan Troy Bezuidenhout, vloni v European Junior Cupu celkově osmý. Jeho ex-tým R2 MotorRacing Kawasaki chtěl původně závodit letos v evropských závodech MS-Supersport, nakonec ale dal přednost italskému šampionátu.

Murley a Bezuidenhout budou v nejbližší době absolvovat první test s motocyklem Yamaha R3, když premiérový závod šampionátu se koná začátkem dubna v Aragónu.

„Alex je můj velmi dobrý kamarád, už se těším na 100% spolupráci“, říká Youngster z Roodepoortu u Johannesburgu o svém týmovém kolegovi.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama