Reklama

WorldSSP 300: Prvním mistrem světa bude jezdec s bikem Yamaha: Garcia nebo Coppola?

Nová kubatura mistrovství světa WorldSSP 300 se hned v prvním roce svého života uvedla skvělými a vyrovnanými souboji, ale také několika skandálními diskvalifikacemi. V Jerezu je na pořadu finálový závod, který rozhodne o titulu prvního historického šampiona.

Před finálovým závodem v Jerezu vede domácí Marc Garcia (Halcourier Racing - Yamaha YZF-R3) se ziskem 126 bodů. Druhý je Ital Alfonso Coppola - (SK Racing - Yamaha YZF-R3) - 122. Právě tento jezdec se už stal po závodě na Magny Cours prvním vítězem soutěže «Yamaha bLU cRU». Třetí v průběžném pořadí je pak Mika Perez (WILSport Racedays - Honda CBR500R) - 96. Top-5 kompletují Nizozemec Scott Deroue (MTM HS Kawasaki - Kawasaki Ninja 300) - 91 a Španěl Borja Sanchez - (Halcourier Racing - Yamaha YZF-R3) - 78. Ve druhé polovině Top-10 se nacházejí Španěl Daniel Valle - Yamaha - 74, Nizozemec Robert Schotman - Yamaha - 68, Jihoafričan Dorren Loureiro - Yamaha - 58, jediná žena, která kdy dokázala vyhrát závod motocyklů sólo o MS Ana Carasco - Kawasaki - 57 a Ital Armando Pontone - Yamaha - 41.

Celkem pět jezdců se zde na okruhu Jerez de la Frontera představí s wild card: V dlouho očekávané premiéře značky KTM pojedou s těmito motocykly z Red Bull Rookies Cupu dobře známý Omar Bonoli a Jan-Ole Jahnig - letošní šampion IDM-SSP 300.

Další tři wild card obdrželi pro Jerez tito jezdci a jezdkyně: Andrea Moreno Sibaja - tuto dívku jsme už v šampionátu viděli na okruhu Motorland Aragon , nyní bude pilotovat motocykl Honda CBR500R v týmu DEZA-Córdoba Patrimonio de la Humanidad.

Indonésan Galang Hendra Pratama se zde představí jako týmový kolega Mykyty Kalinina ve stáji Yamaha MotoXRacing.

Manuel González bude pilotovat na okruhu Jerez de la Frontera čtvrtý motocykl Yamaha R3 týmu Halcourier MS Racing.

V nové kubatuře WorldSSP 300 je přihlášeno neuvěřitelných 40 pilotů, což je rekordní počet.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama