Reklama

WorldSSP 300: Marc Garcia mistrem světa pomocí bankovního úvěru!

Jako první mistr světa v historii nově zavedené kubatury MS-Supersport 300 začal psát Marc Garcia novou kapitolu tohoto šampionátu. Ovšem Španěl si musel na své závodění vzít bankovní kredit, aby vůbec v šampionátu mohl závodit...!

V závodech mistrovství světa motocyklů je hodně rychlých Španělů, takže se dá hodně zjednodušeně říci, oni to mají lehké. Ale pravý opak je pravdou.

Rodiče nového mistra světa MS-Supersport 300 Marca Garcii si museli vzít bankovní kredit, aby svému teenagerovi umožnili závodit v šampionátu. Rodina Garciových totiž není vůbec zámožná, otec Manolo pracuje jako skladník a tak určitě ze svého platu není schopen závodění svého teenagera financovat.

A tým MS Racing Halcourier, za kterého Garcia závodil v MS-Supersport 300, byl už obsazen. „Potřebovali jsme 45.000 Euro, tři banky nás odmítly. Na konci jsme od jedné investiční firmy dostali 30.000 Euro, zbytek tak půjčili přátelé“, říká v rozhovoru pro časopis 'MARCA' otec Manolo a hned ještě dodává: „Peněžní ceny od FIM, které Marc vyhrál, nestačily ale naše dluhy pokrýt“.

Když závodil Marc Garcia 2015 a 2016 v seriálu Red Bull Rookies Cup, tak ho podporoval jistý Juan Llansá - tedy muž který se stará řadu let v paddocku MotoGP o Jorge Lorenza.

Samotný 17-letý Garcia má hned několik vzorů: „Obdivuji přístup a konstantní výkony Lorenza, agresivitu Marqueze a jezdecký styl Pedrosy. Kdo mně daleko méně fascinuje, je ale Rossi“.

V sezóně 2018 pojede Garcia v týmu Maxe Biaggiho v juniorském mistrovství světa Moto3.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama