Reklama

WorldSSP 300 bude mít méně startujících

Šampionát nástupnické kubatury WorldSSP 300 se během svého čtyřletého závodění vyvinul místo kvality v kvantitu, tedy snahou o co nejvíce početné startovní pole. To by se ale mělo v páté sezóně tohoto šampionátu změnit.

Dle slov Gregoria Lavilly, manažera Dorny (DWO - Dorna World Organisation) pro tento šampionát, by se měl počet startujících omezit na 36 účastníků. Zatím jich mohlo být teoreticky až 72, a ti byli rozděleni do dvou skupin. Z nich se kvalifikovalo 30 nejlepších pomocí umístění v Superpole do 10 prvních řad startovního roštu, k nim přibylo ze závodu Last-Chance-Race dalších šest a zbytek tak měl na další pokračování závodního víkendu neplánované volno. O body tedy závodilo 36 jezdců.

Dle nového konceptu by tak bylo možné zdvojnásobit tréninkový čas (dát jezdcům více časového prostoru pro trénink) a závod Last-Chance-Race se tak konat nebude.

„Momentálně analyzujeme, co je lepší. Aktuální formát umožňuje týmům angažovat více jezdců...My nyní zjišťujeme, zda týmy se třemi nebo čtyřmi jezdci, dovolíme, nebo zakážeme“? vysvětluje Lavilla.

Samozřejmě, že svou roli hraje i ekonomická situace, která vznikla během pandemie Covid-19, neboť především malé soukromé týmy budou jen hodně těžko shánět potřebné ekonomické prostředky k závodění tolika jezdců a nezaměřit se tedy raději na kvalitu, než dosud preferovanou kvantitu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama