Reklama

WorldSSP 300: Ashton Yates hledá peníze na své závodění

17-letý Američan Ashton Yates se sice nachází na předběžné startovní listině nově vybudovaného šampionátu Supersport-300. Ovšem jeho start s motocyklem Yamaha YZF-R3 maďarského týmu Toth je hodně «ve hvězdách».

V roce 2017 se poprvé pojede mistrovství světa Supersport-300 a to během devíti závodních víkendů. Týmový šéf Imre Toth angažoval mladého Američana Ashtona Yatese, který v uplynulé sezóně závodil v seriálu MotoAmerica KTM RC a vedl si velmi úspěšně: Celkem devět pódiových umístění, z toho tři vítězství, celkově to znamenalo umístění v Top-3.

Americký teenager Ashton Yates je synem populárního amerického motocyklového závodníka Aarona Yatese.

Tým Toth před několika týdny kontaktoval Ashtona a nahradil tak původně uvažovaného Francouze Valentina Grimouxe.

Jestli se ale Yates jr. opravdu objeví 2. dubna na startu prvního závodu ve španělském Aragonu, není ale vůbec jisté: „Hned na začátku bylo jasné, že ne všechny podmínky týmu budeme moci splnit. Problémem jsou finanční možnosti. Každý jezdec se musí sám starat o sponzoring a zajistit tak prostředky na své závodění. Doufáme, že budeme přitom. Rozhodující bude, kolik se nám podaří sehnat peněz. Musím prostě získat několik přátel, kteří mají dostatek peněz. Týmový šéf Imre Toth nám přislíbil podporu, stejně jako Geoff Maloney od GPtech.“, ví zcela jasně bývalý skvělý pilot AMA Superbike Aaron Yates.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama