Reklama

WorldSSP 300 2018: 74 přihlášených, zatím 25 vyvolených

Celkem 35 startovních míst bude k dispozici pro jezdce MS-Supersport 300. Pojedou na motocyklech celkem čtyř značek: Honda, Kawasaki, KTM a Yamaha.

Ačkoliv se jeden ze závodů pojede i na Masarykově okruhu v Brně, tak je pro české fanoušky hodně překvapivé a určitým zklamáním, že se o start nepokouší žádný český tým, nebo český jezdec, přičemž je závodění v šampionátu WorldSSP 300 rozhodně nejlacinější.

74 jezdců poslalo promotérovi šampionátu DWO své přihlášky, zhruba polovina bude akceptována. 25 pilotů bylo mezitím potvrzeno.

Yamaha podporuje v rámci mládežnického programu «lbLU cRU» v příští sezóně 6 jezdců: Dva pocházejí z Nizozemí: Joep Overbeek a Dennis Koopman, Ital Luca Bernardi, Francouz Hugo de Cancellis, Řek Notis Papapavlou a Galang Hendra z Indonésie.

KTM bude čtvrtou značkou vedle dosavadních motocyklů Honda, Kawasaki a Yamaha; už dnes je známo, kdo bude pilotovat šest motocyklů RC390: Tři Němci Jan-Ole Jähnig, Max Kappler a Luca Grünwald ve stáji Team Freudenberg, a tři Nizozemci Glenn van Straalen, Koen Meuffels a Ryan Vos za Team Fortron von Arie Vos. Dvě místa jsou ještě volná, KTM chce nasadit celkem osm motocyklů.

Zatímco Kawasaki, KTM a Yamaha své týmy podporují tím nejlepším možným způsobem, tak továrnu Honda MS-Supersport-300 ani ve druhém roce nezajímá. Faktem je, že největší výrobce motocyklů na světě nemá odpovídající motocykl o objemu 300 ccm a v rámci platných pravidel nasazuje motocykl CBR500R. Tři motocykly nasadí dvě stáje: Wilsport Racedays a Maranga. Čtvrtý z MS 2017 Mika Perez opustil Hondu a přešel k ParkinGO Kawasaki.

Z Top-5 letošního šampionátu budou chybět mistr světa Marc Garcia a vícemistr Alfonso Coppola. Garcia byl angažován Maxem Biaggim do jeho týmu Moto3 v MSJ/CEV a Coppola jako nejlepší jezdec «lbLU cRU» 2017 bude pilotovat při evropských závodech šampionátu WorldSSP v továrním týmu GRT třetí motocykl R6 této stáje.

Jedinou ženou v 35-členném startovním poli bude vítězka z Portimao Španělka Ana Carrasco, vloni celkově osmá.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama