Reklama

WorldSSP 2018: Anthony West s třetí tovární Kawasaki!

Nezvykle brzo, než je u něho v posledních letech zvykem, oznámil Australan Anthony West své plány na novou sezónu. 36-letý zkušený jezdec pojede ve svém vlastním týmu s motocyklem ZX-6R z týmu Puccetti Kawasaki, samozřejmě v šampionátu MS-Supersport.

Zatímco v sezóně 2017 závodil převážně s motocyklem Yamaha R6, tak poslední závody 2017 v Jerezu (3.) a v Doha (5.) za tým Puccetti s továrním motocyklem Kawasaki ZX6-R.

Westa budou podporovat sponzoři jako EAB, Füsport, Putoline Oil, Green Tea X50 a Rivamoto. Název týmu bude EAB antwest Racing.

Od roku 2014 neabsolvoval Anthony West ani jednu kompletní sezónu v MS jakékoliv kubatury a Australan se stal vlastně «gastarbajtrem».

2008 jel Anthony West jako tovární pilot Kawasaki celou sezónu MotoGP, od té doby měl velmi dobré vztahy s japonskou továrnou z Kobe.

Ostatně u Kawasaki nikdy nebyl nikdo proti, že 2016 v týmu Pedercini a 2017 v týmu Puccetti byl West oficiálním náhradníkem v MS-Superbike- a Supersport.

V týmu «EAB antwest Racing» bude Australan jak týmovým manažerem, tak jezdcem. Motocykl ZX-6R bude identický s motocyklem, jaký pojede mnohonásobný šampion Kenan Sofuoglu.

Logistiku, mechaniky a motocykl obstará Ferry Schoenmakers.

Nabídek na sezónu měl West několik, ale v MS-Superbike nebyla žádná od nějakého dobrého týmu.

V MS-Supersport mělo o Westa zájem několik týmů. Některé chtěly přinést sponzorské peníze, jiné chtěly, aby australský jezdec závodil zadarmo. Pouze MV Agusta nabízela pro něho i gáži. Ovšem pak došlo u Italů ke změně struktury továrního týmu a původně uvažované akceptování z jeho strany, tak už nebylo tak atraktivní a možné.

Tovární tým MV Agusta totiž fúzoval s týmem Vamag a West zastává názor, že ve vlastním týmu mu bude lépe.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama