Reklama

WorldSSP 2017: Šest značek a už 26 jezdců

Ačkoliv budoucnost kubatury MS-Supersport nevypadá příliš růžově, tak tato závodní série stále funguje. Na sezónu 2017 je startovní pole dobře obsazeno.

Celkem šest různých značek je přihlášeno do šampionátu WorldSSP 2017: Honda, MV Agusta, Kawasaki, Triumph, Yamaha a Suzuki. Už dnes je zapsáno celkem 26 stabilních pilotů. S výjimkou nizozemského týmu Ten-Kate jsou přihlášeny všechny kvalitní týmy z uplynulé sezóny a ty už také jmenovaly své jezdce.

Mistrovský tým Puccetti Racing bude pokračovat s Kenanem Sofuoglem, nově na palubě je hodně neznámý Michael Canducci (Randy Krummenacher postoupil do WorldSBK). Nesmí se určitě podceňovat Gino Rea, který přestoupil k týmu Go Eleven Kawasaki. Ostatně ZX-6R bude také 2017 kvantitativně dominantním motocyklem, už nyní je obsazeno devět motocyklů.

Tovární tým MV-Agusta se zredukoval na pouze jeden motocykl a vzal pod smlouvu Američana PJ Jacobsena. Race Department ATK bude pokračovat s Alexem Baldolinim a jako druhý jezdec dostane šanci 2017 Kevin Manfredi. Celkově uvidíme minimálně čtyři rychlé motocykly F3 675.

S novými motocykly Yamaha R6 pojedou dva továrně podporované motocykly: Kallio Racing nasadí finského talentovaného jezdce Nikiho Tuuliho a zkušeného Jihoafričana Sheridana Moraise. Tým GRT manažera Mirko Giansantiho vymění motocykly MV Agusta za Yamahy a pošle do šampionátu hodně silnou dvojici, kterou vytvoří Lucas Mahias a Federico Caricasulo.

Profile Racing pokračuje ve spolupráci s Triumphem. Britský tříválec bude na sezónu 2017 aktualizován a budou ho pilotovat Luke Stapleford a Stefan Hill.

Z jezdců s motocykly Honda bude vážným kandidátem na titul Jules Cluzel (PTR Honda), ovšem hodně silný bude i Kyle Smith (Lorini Honda). Pět pilotů s motocykly Honda je už jasných, zda se objeví tým Ten-Kate zůstává i nadále otázkou.

Nově se v šampionátu objeví tým Phoenix Racing a to dokonce s motocykly Suzuki GSX-R 600. Týmový manažer Domenico Fasanella angažoval dva jezdce: 21-letého Connora Londona z Nového Zélandu a teprve 16-letého Jacopa Cretara z Říma.

Bohužel, na startovním roštu nebude ani jeden český jezdec a ani jeden český tým.

Puccetti Racing - Kawasaki
Kenan Sofuoglu
Michael Canducci

Response RE - Kawasaki
Lachlan Epis

Schmidt Racing - Kawasaki
Kyle Ryde (zatím nepotvrzeno)
?

R2 MotorRacing - Kawasaki
Troy Bezuidenhout (pouze závody v Evropě)

Orelac Verdnatura - Kawasaki
Ignacho Calero Perez
Zulfahmi Khairuddin

Go Eleven - Kawasaki
Gino Rea
Kazuki Watanabe

Kallio Racing - Yamaha
Niki Tuuli
Sheridan Morais

GRT - Yamaha
Lucas Mahias
Federico Caricasulo

MVR Racing - Yamaha
Jaimie van Sikkelerus (pouze závody v Evropě)

Gemar Balloons Lorini - Honda
Kyle Smith
Aiden Wagner

CIA Landlords Insurance - Honda
Jules Cluzel
Robin Mulhauser
Hikari Okubo

MV Agusta - MV Agusta
Patrick Jacobsen

ATK25 - MV Agusta
Alex Baldolini
Kevin Manfredi

Factory Vamag - MV Agusta
Roberto Rolfo

Profile Racing - Triumph
Luke Stapleford
Stefan Hill

Phoenix Racing - Suzuki
Connor London
Jacopo Cretaro

Ten Kate - Honda
?

Bardahl Evan Bros - Honda
?

DS Junior Team - Kawasaki
?

San Carlo Team Italia - Kawasaki
?

WILSport Racedays - Honda
?



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama