Reklama

WorldSSP 2017: Gino Rea místo Ondřeje Ježka

27-letý britský pilot Gino Rea, kterého znají dobře i čeští fanoušci motocyklového sportu, nahradí v italském týmu Go Eleven odcházejícího Čecha Ondřeje Ježka v kubatuře WorldSSP.

Týmový manažer a ex-pilot Denis Sacchetti angažoval do týmu majitele Gianniho Ramella velmi populárního britského jezdce, který je ovšem kromě velmi dobrých výsledků - například se stal evropským šampionem Superstock 600 v roce 2009 - pověstný také řadou pádů.

S českým motocyklovým sportem měl v minulosti hodně společného: Jezdil za tým Intermoto a dokonce vyhrál závod WorldSSP v Brně, potom se Rea zúčastnil za tým Montáže Brož v sezóně 2013 několika závodu v MS-Moto2.

V letošní sezóně startoval Gino Rea za tým GRT Racing Team s bikem MV Agusta F3 675 a obsadil celkově 7. místo, ačkoliv musel závěr sezóny vynechat kvůli zranění.

Nyní tedy pojede Gino Rea v italském týmu Go Eleven Kawasaki s motocyklem Kawasaki ZX-6R.

Zda bude jeho týmovým kolegou Christian Gamarino (22 let), nebo zda letošní Ježkův týmový kolega přejde do šampionátu mistrovství Evropy STK 1000, nebylo zatím rozhodnuto, trojice bossů tohoto italského týmu Gianni Ramello, Luciana Fornaseri a Denis Sacchetti má ještě nějaký ten den čas na definitivní rozhodnutí.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama