Reklama

WorldSBK: První wild card potvrzeny

Jelikož se startovní pole MS-Superbike 2019 skládá pouze z 18 stabilních pilotů, tak DWO doufá, že se počet jezdců na roštu zvedne o piloty s wild card. A první jezdci už jsou potvrzeni.

Startovní pole MS-Superbike 2019 sice ztratilo na kvantitě, ale kvalitativně je s továrními týmy BMW, Ducati, Honda, Kawasaki a Yamaha na nejvyšší úrovni ta poslední období. A to ještě musíme připočítat skutečnost, že i některé zákaznické týmy jsou vybaveny konkurenceschopným závodním materiálem, jako třeba Ducati Barni a Ducati Go Eleven, stejně jako GRT Yamaha nebo Puccetti Kawasaki.

Hned při druhém závodě uvidíme na okruhu Chang International Circuit v Buriramu dalšího jezdce s hodně silným motocyklem: Bude to 30-letý lokalmatador Thitipong Warokorn, který pojede za Team Kawasaki Thailand motocykl ZX-10RR. Tohoto Thajce si motocykloví fanoušci jistě pamatují z roku 2017, kdy ze startovní pozice 18 doslova proletěl celým jezdeckým polem v závodě MS-Supersport a v cíli byl Warokorn odmávnut jako 4., o rok později (2018) skončil pátý!

Mimochodem: V kubatuře Supersport bude v Thajsku pilotovat Ratchada Nakcharoensri motocykl Yamaha R6 rovněž s wild card.

Švýcar Dominic Schmitzer není v šampionátu WorldSBK nebo WorldSSP nepopsaným listem, ba naopak. 2015 absolvoval v WorldSSP kompletní sezónu, o rok později přestoupil do italského týmu Grillini Kawasaki do šampionátu WorldSBK a s podřadným materiálem dojel třikrát v Top-15, nejlépe byl odmávnut v Laguna Sece jako 13.

V letošní sezóně ho čekají kromě švýcarského mistrovství a několika závodů IDM také starty s wild card v WorldSBK. Bude to za rakouskou stáj Austria Racing (YART) manažera Mandyho Kainze.

V polovině dubna to bude v nizozemském Assenu, druhý start je plánován do italského Misana koncem června.

Před prvním startem ve WorldSBK bude mít Švýcar na svém kontě už 8 testovacích dnů, motocykl bude v modrých barvách Yamahy se sponzorem iXS, tedy dodavatelem motocyklového oblečení.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama