Reklama

WorldSBK: Po Jerezu je na řadě test v Portimao

Jezdci WorldSBK mají hodně napilno. Už 24. února budou na prvním volném tréninku v Austrálii bojovat o přímý postup do Superpole 1, neboť právě tento den začne letošní sezóna tohoto šampionátu na okruhu Phillip Island.

A po testech na trati Jerez de la Frontera se přední týmy šampionátu WorldSBK vydaly na portugalský okruh «Autódromo Internacional do Algarve», tedy zkráceně řečeno do Portimaa, kde se bude testovat 28./29. ledna. Na 1./2. února je naplánováno poslední testování v Jerezu, opět dva dny, ale zde bude velmi málo týmů, vzápětí bude materiál letecky transportován do Austrálie.

Ve španělském Jerezu chyběly ze stabilních účastníků WorldSBK satelitní týmy Kawasaki GoEleven (Roman Rámos), Grillini (Ayrton Badovini, Ondřej Ježek), Pedercini (Alex de Angelis), Yamahy - Guandalini (Riccardo Russo), Aprilie - IodaProject (Leandro Mercado) a také tovární MV Agusta (Leon Camier).

Ovšem MV Agusta zde testovat bude, jezdci jak Leon Camier (WorldSBK), tak Patrick Jacobsen (WorldSSP) jsou přihlášeni. Guandalini Racing Team se v Portugalsku poprvé v letošním roce představí live na okruhu, samozřejmě s Riccardem Russem.

Naopak český jezdec Ondřej Ježek a jeho italský tým Grillini Kawasaki bude opět chybět.

Jak už jsme včera informovali, tak zraněného Švýcara Randyho Krummenachera vystřídá v týmu Puccetti Kawasaki zkušený Brit Leon Haslam.

Otázkou je také zdravotní stav v Jerezu zraněného Jordiho Torrese z týmu Althea BMW, takže je místo něho připraven Ital Raffaele de Rosa, šampion STK FIM Cupu 1000.

Celkem je přihlášeno 6 týmů ze šampionátu WorldSBK, chybět bude tovární tým Kawasaki Rea - Sykes.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama