Reklama

WorldSBK: Karel Pešek by měl jet v Jerezu

Posledního závodu WorldSBK na evropské půdě by se měl zúčastnit kromě stabilního pilota Karla Abrahama (Milwaukee BMW) ještě další český jezdec. Měl by jim být Karel Pešek a závodit zde jako náhradník za polského ridera Pawla Szkopeka v týmu Toth Yamaha.

Na svém facebookovém profilu píše mladší bratr ex-vítěze Grand Prix Lukáše Peška, Karel: „Chtěl bych vám oznámit skvělou novinku, tento víkend pojedu v Jerezu. Mistrovství světa Superbiku!!Oslovil mě pro tento závod Team Toth. Za tuhle příležitost jsem ohromně vděčný doufám že team a ani vás nezklamu. Měl bych jet ze svým číslem 82, a pojedu na Yamaze...“

24letý Karel Pešek sice toho letos moc nezazávodil, ale například v Mostě při Alpe Adria skončil v Top-3 v královské kubatuře SBK v první jízdě.

V WorldSBK to sice bude pro něho úplná premiéra, ale má na svém kontě čtyři starty v šampionátu STK FIM 1000 Cupu (2013 a 2014) a rovněž čtyři v STK 600 (2009 a 2010).

O štěstí se ale tento bojovný jezdec pokoušel i v šampionátu Grand Prix, kde v kubatuře do 125 ccm stál celkem šestkrát na startovním roštu (2007 až 2009), ale zůstal bez úspěchu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama