Reklama

WorldSBK 2020: Pět týmů pojede motocykly Ducati

Protože se zvýšil počet týmů s motocykly Ducati Panigale V4R, tak se také pochopitelně zvýšil celkový počet jezdců šampionátu MS-Superbike na gridu.

Úvodní závod sezóny na Phillip Islandu absolvuje celkem 22 stabilních jezdců, od evropské premiéry 2020 v Jerezu jich pak bude 24.

Novými týmy v MS-Superbike jsou italská stáj Motocorsa Ducati - pilot Leandro Mercado z Argentiny a britský tým Brixx Ducati (tým má nyní svou základnu nedaleko italské Bologně) se Sylvainem Barrierem z Francie. Oba týmy ovšem z ekonomických důvodů vynechají oba zámořské závody v Austrálii a v Kataru, a také finále sezóny 2020 v Argentině.

A jak to vypadá v týmech s motocykly jiných značek? Stále ještě nebyl podepsán druhý jezdec v týmu Ten Kate Yamaha, měl by jím být Sandro Cortese - aktuálně by stejně v předminulém týdnu testovat v Jerezu nemohl, neboť rehabilituje po úspěšné operaci ramene.

Ve stáji MIE Honda paní Midori Moriwaki není stále ještě obsazeno místo druhého pilota: Původně uvažovaný Ryuichi Kiyonari má sice smlouvu s HRC i na rok 2020, ale není vůbec jisté, zda tento kontrakt vyplní závoděním v Evropě, nebo se představí pouze v japonském šampionátu Superbike. Z Japonska se totiž ozývají hlasy, že k Takumi Takahashimu přijde jako týmový spolujezdec jeho jmenovec Yuki Takahashi - ex-vítěz Grand Prix Moto2.

Mimochodem: Yuki není s Takumim rodinná přízeň, jedná se pouze o shodu příjmení.

A nezapomínejme: Z Itálie se ozývají přání, aby se vrátil Alessandro Delbianco.

Oficiálně nepotvrzeno je rovněž místo v týmu Orelac Kawasaki, i když horkým kandidátem je Chilan Maximilian Scheib.

Z 19 stabilních jezdců na startovním roštu sezóny 2019 (až během sezóny) se tedy počet stabilních pilotů na evropské závodní víkendy zvýšil na 24!, a to nepočítáme jezdce s wild card, jako třeba pilota IDM Jonase Folgera s MGM Yamaha (plánované jsou 3 starty), nebo ze šampionátu CIV za nový tým Nuova M2 startujícího s motocyklem Aprilia Christopheho Ponssona (rovněž jsou v plánu 3 starty).

Co se týká eventuálního závodění Karla Abrahama v MS-Superbike 2020, tak ten našemu webu z USA odpověděl na náš přímý dotaz: „V tom případě víte víc než já“. Zdá se tedy, že italský web GPOne vypustil do světa hodně «tučnou a hlasitou kachnu», neboť právě na náš dotaz na toto téma se při nedávných testech v Jerezu za nás zeptali kolegové ze SpeedWeeku a jak týmový šéf Barni-Ducati Marco Barnabo: „Nemluvili jsme s Karlem“, tak Gigi Dall’Igna (generální manažer Ducati Corse) potvrdil, že se rozhodně nestaví žádný druhý motocykl Ducati Panigale V4R pro tým Barni.

Piloti MS-Superbike 2020:

Kawasaki: Jonathan Rea (GB), Alex Lowes (GB)

Aruba Ducati: Chaz Davies (GB), Scott Redding (GB)

Pata Yamaha: Michael vd Mark (NL), Toprak Razgatlioglu (TR)

BMW: Tom Sykes (GB), Eugene Laverty (GB)

Honda: Alvaro Bautista (E), Leon Haslam (GB)

MIE Honda: Takumi Takahashi (J), Ryuichi Kiyonari (J)? Yuki Takahashi (J)?

Ten Kate Yamaha: Loris Baz (F), Sandro Cortese (D)

GRT Yamaha: Federico Caricasulo (I), Garrett Gerloff (USA)

Pedercini Kawasaki: Jordi Torres (E), Lorenzo Savadori (I)

Puccetti Kawasaki: Javier Fores (E)

Orelac Kawasaki: Maximilian Scheib (CHI)

Barni Ducati: Leon Camier (GB)

Go Eleven Ducati: Michael Ruben Rinaldi (I)

Motocorsa Ducati: Leandro Mercado (RA)

Brixx Ducati: Sylvain Barrier (F)

Tučně = potvrzeno



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama