Reklama

WorldSBK 2019: Místo Brna se pojede v Jižní Africe

Ačkoliv zatím ještě nebyl vydán ani provizorní kalendář WorldSBK na příští sezónu, tak už známe dějiště jednotlivých představení. Bude jich celkem 14, bohužel po letošním «intermezzu» vypadlo Brno, naopak se po 9 letech vrací Jižní Afrika - na tradiční okruh v Kyalami.

Zde se celkem 7x (14 závodních jízd) závodilo v letech 1998 až 2010, třikrát zde vyhrál Colin Edwards, dvakrát pak Frankie Chili, Carl Fogarty, Nori Haga a Troy Bayliss. Posledním vítězem byl Leon Haslam (Suzuki) a ten bude zřejmě na startu i při comebacku.

Okruh Kyalami Grand Prix Circuit v Johannesburgu patří od července 2014 novému majiteli, tím je Porsche Jižní Afrika.

Současný jezdec brněnského týmu Willi Race Sheridan Morais - pochází z Johannesburgu, ale žije přes sezónu v Portugalsku prozradil našemu webu při srpnové Grand Prix v Brně, že trať je nyní delší o 800 m, byla rozšířena a má nový asfaltový povrch.

Závodit by se zde mělo koncem srpna 2019, takže by letní přestávka nebyla tak dlouhá.

A proti letošku přibude španělský Jerez, takže se bude konat celkem 14 závodních víkendů a ani jeden závod nebude ve střední Evropě!

Sezóna tradičně začne koncem února 2019 na Phillip Islandu, kde budou sezonní premiéře předcházet pondělní a úterní testy. Následovat bude Buriram v Thajsku a teprve 5.-7. dubna se pojede první evropský závod v Aragónu. Následuje nizozemský Assen, o 3 týdny později pak italská Imola. Začátkem června by se mělo závodit na jihu Španělska v Jerezu, zatímco Donington Park se z tradičního konce května posune kvůli počasí do července.

Místa konání závodů WorldSBK 2019:

Phillip Island/Austrálie
Buriram/Thajsko
Aragon/Španělsko
Assen/Nizozemí
Imola/Itálie
Jerez/Španělsko
Laguna Seca/USA
Misano/Itálie
Donington Park/Anglie
Kyalami/Jižní Afrika
Portimao/Portugalsko
Magny-Cours/Francie
San Juan/Argentina
Doha/Katar



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama