Reklama

WorldSBK 2019: Dominic Schmitter s wild card

AKTUALIZOVÁNO: 22-letý Švýcar Dominic Schmitter se vrací na startovní rošt MS-Superbike, i když zatím jen s wild card na několik ještě blíže nespecifikovaných závodních víkendů.

Tento Švýcar jezdil šampionát WorldSBK už v roce 2016 s Kawasaki Grillini, pak ho na tomto motocyklu vystřídal pro sezonu 2017 Čech Ondřej Ježek.

2018 závodil v IDM-Superbike za tým HPC-Power Suzuki Racing s motocyklem Suzuki GSX-R 1000 a celkově skončil na 4. místě takže si oproti sezóně 2017 polepšil o 10 míst!

Do nové sezóny přešel tento švýcarský jezdec na stroj Yamaha, která bude připravována rakouskou ladičskou firmou YART, známou především z šampionátu EWC. Schmitter bude mít podporu firmy Hostettler, tedy oficiálního dovozce motocyklů Yamaha.

Mimochodem: Firma Hostettler podporuje i jeho krajana Randyho Krummenachera, který startuje úspěšně i v šampionátu WorldSSP.

Dominic Schmitter bude se stejným závodním balíčkem - tedy s motocyklem Yamaha od firmy YART - závodit i kompletní sezónu 2019 v IDM.

Jedná se o zbrusu nový tým «iXS Racing powered by YART» a dvouletý projekt: V prvním roce jsou plánovány dva starty s wild card, 2020 pak kompletní sezóna šampionátu WorldSBK. «Tým Hess Racing » je soukromý tým majitele Konrada Hesse. Prioritou je obhájení švýcarského titulu a v IDM-SBK se umístit v Top-5. Starty v WorldSBK s wild card bude podporovat iXS, která podporuje rovněž závodění Randyho Krummenachera a Federica Caricasuola v WorldSSP v týmu Bardahl Evan Bros.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama