Reklama

WorldSBK 2019: Circuit Sokol jako náhradní okruh

Příští týden by měl být konečně zveřejněn kalendář MS-Superbike na rok 2019. Pouze nad jedním závodním víkendem a tedy okruhem, se momentálně vznášejí otazníky. Jedná se ale o nejvíce atraktivní trať v celém seriálu, o Lagunu Secu.

Jako každoročně se tradičně začne na Phillip Islandu na jihu Austrálie poslední únorový víkend. Před touto premiérou se uskuteční dvoudenní testy - v pondělí a v úterý - na tomto okruhu. Z Austrálie se pokračuje o 3 týdny později v Buriramu (15. - 17. března), o další 3 týdny později začínají evropské závody ve španělském Aragonu (5. - 7. dubna). Následuje Assen v Nizozemí a o další tři týdny později je na pořadu italská Imola.

Těchto prvních pět závodních víkendů v sezóně 2019 je jasných. Je také jasné, že se 2019 pojedou opět závody na těchto dalších okruzích: Donington Park/Anglie, Misano/Itálie, Portimao/Portugalsko, Magny-Cours/Francie, San Juan/Argentina a Doha/Katar.

Zatímco prvních pět termínů je už fixních, tak ty další, stejně jako jejich pořadí, ještě jasné nejsou.

Z letošních jevišť MS-Superbike vypadlo Brno, kde byla ovšem smlouva podepsána pouze na jeden rok. Místo toho se pojede na jihu Španělska v Jerezu. A po devíti letech se MS-Superbike vrací do Jižní Afriky. Tím se počet závodů zvýší ze 13 na 14 závodních víkendů.

Nejasný je ovšem závod v Laguna Sece v Kalifornii. Ačkoliv je tento závod nesmírně důležitý jak pro Dornu, tak pro všechny zúčastněné továrny, tak zatím nedošlo k finanční dohodě.

Ale pokud by k ní nedošlo, tak by se závodilo na novém okruhu Circuit Sokol v Kazachstánu. Ten leží 75 km vzdálen severozápadně od hlavního města Astany, v trojúhelníku Kazachstán, Kirgistán a Čína. Circuit má trať dlouhou 4,4 km, leží v areálu o rozloze 200 hektarů a má 402 m dlouhou rovinku pro závod dragsterů, a součástí celého areálu je rovněž moderní hotel.

Dějiště MS-Superbike 2019

Phillip Island/Austrálie
Buriram/Thajsko
Aragon/Španělsko
Assen/Nizozemí
Imola/Itálie
Jerez/Španělsko
Laguna Seca/USA
Misano/Itálie
Donington Park/Anglie
Kyalami/Jižní Afrika
Portimao/Portugalsko
Magny-Cours/Francie
San Juan/Argentinina
Doha/Katar

Pořadí prvních 5 závodních víkendů se už nezmění.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama