Reklama

WorldSBK 2019: Bez Superpole

V sezóně 2019 uvidíme v MS-Superbike poprvé tři závody během závodního víkendu. Přesný časový program ještě není známý, ale některé události se už dají předpokládat....

Jedno je pro příští sezónu jisté: Vedle dvou «normálních» závodů, které se pojedou - jak je zvykem - v sobotu a v neděli, bude zařazen ještě třetí závod v neděli dopoledne «SprintRace», tedy jinak zvaný jako «Qualirace». Jak se bude bodovat, nebylo ztaím upřesněno.

Zatím program závodního víkendu, respektive kvalifikace probíhala následovně: Po třech pátečních volných trénincích, které byly kvalifikací pro přímý postup do Superpole 2 (kvalifikovalo se tam Top-10 nejrychlejších + 2 nejlepší ze Superpole 1) a zde se rozhodovalo o postavení na startovním roštu v řadách 1 až 4 pro sobotní závod.

Pořadí na startovním roštu pro nedělní závod pak bylo mixáží z výsledku sobotního závodu a z výsledku Superpole.

Pro sezónu 2019 by to ale mělo být úplně jinak: Po třech volných trénincích bude následovat 25 minut trvající Qualifying, a to ve všech třech kubaturách. Superpole se už konat nebude. Důvod je jasný a prozaický, Superbike-Superpole totiž nikoho nezajímalo, neboť se konalo těsně před sobotním závodem. A na straně druhé, Superpole 1 v kubatuře 300 ccm s tolika jezdci jako dosud, bylo hodně diskutabilní.

Takže by to mělo fungovat následovně: Výsledek Qualifying by definoval postavení na startovním roštu pro sobotní závod. V neděli ráno se pojede «SprintRace», postavení na startovním roštu bude rovněž dle Qualifying. A podoba startovního roštu pro nedělní závod bude vycházet z výsledku «SprintRace».

Definitivní rozhodnutí padne v nejbližších dnech, kdy se koná pravidelné zasedání komise Superbike DWO.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama