Reklama

WorldSBK 2018: Třetí Panigale pro Rinaldiho

Třetí motocykl Panigale R v šampionátu WorldSBK 2018 bude pilotovat aktuální šampion evropských stocků Ruben Rinaldi z Itálie.

Tovární tým Ducati v MS-Superbike potvrdil už hodně dávno svou tovární dvojici na sezónu 2018 v sestavě Chaz Davies a Marco Melandri. Nyní se pracuje na třetím motocyklu této značky, který bude řídit mistr Evropy v kubatuře Superstock-1000.

Po vítězství v šampionátu ME-Superstock-1000 2017 byla pro továrnu Ducati povinnost nabídnout šampionovi Rubenu Rinaldimu nový job. Aruba Ducati Junior Team byl totiž na sezónu 2018 «ukončen» a 21-letý Ital by musel být degradován na testovacího pilota. Ovšem v této funkci v obou šampionátech, tedy MotoGP a WorldSBK, se už několik sezón skvěle uplatňuje Michele Pirro.

A «Rádio Paddock» hlásilo už nějakou dobu, že Ducati nasadí pro Rinaldiho vedle svých Stars Chaze Daviese a Marca Melandriho ještě třetí tovární motocykl Panigale. Dokonce při testech v Jerezu (listopad 2017) se už tak stalo.

„Ruben se stal mistrem Evropy a další sezóna v ME-Superstock by pro něho byla demotivující“, říká na téma Rinaldi týmový manažer Serafino Foti a dodává: „Naším cílem je, aby závodil celou sezónu. Ovšem třetí motocykl znamená vybudovat úplně novou strukturu týmu a to není jednoduché“.

Nabízí se tedy několik možností: Plná sezóna včetně zámořských závodů, nebo pouze evropské závodní víkendy či tkzv. «wild card pro one events», tedy starty na vybraných závodech.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama