Reklama

WorldSBK 2018: Testy v Jerezu i s Ježkem!

Na okruhu Jerez de la Frontera je vše připraveno pro úvodní letošní společné testy šampionátu WorldSBK. A testovat bude i náš Ondřej Ježek, poprvé v sedle motocyklu Yamaha R1.

Zítra a pozítří se společně představí na okruhu v Jerezu všechny špičkové týmy MS-Superbike. Bude to první společné testování před startem do sezóny 2018. Budou to zároveň první dva dny před startem do sezóny 2018, a těch testovacích dnů bude celkem 8.

Ačkoliv zatím není Jerez v kalendáři MS-Superbike 2018 (je pouze náhradním okruhem za Argentinu (12. - 14. října), tak zde chybět ani jeden ze špičkových týmů a jezdců.

A pozitivní pro české barvy, zatímco Ježkův bývalý tým Grillini Kawasaki Racing testy prostě vypouštěl a bojkotoval, tak ten nový Guandalini Yamaha bude na startu hned od samého začátku.

Zúčastněné týmy a jezdci na testu v Jerezu

Kawasaki: Jonathan Rea, Tom Sykes
Aruba.it Ducati: Chaz Davies, Marco Melandri
Red Bull Honda: Leon Camier, Jake Gagne
Pata Yamaha: Michael van der Mark, Alex Lowes
Milwaukee Aprilia: Eugene Laverty, Lorenzo Savadori
Althea BMW: Loris Baz
MV Agusta: Jordi Torres
Kawasaki Puccetti: Toprak Razgatlioglu
Orelac Kawasaki: Leandro Mercado
Pedercini Kawasaki: Yonny Hernandez
Guandalini Yamaha: Ondřej Ježek

Kromě pilotů z MS-Superbike zde bude jezdit i tým z BSB a sice JG Speedfit Kawasaki s jezdcem Leonem Haslamem.

Bude to zároveň poprvé, co se týmy představí s motocykly dle technického reglementu 2018. Honda vyrazí premiérově s elektronikou od Magneti Marelli.

Chybět v Jerezu budou ze stabilních pilotů WorldSBK 2018 s číslem #12 Xavi Fores (Ducati), #40 Román Ramos (Kawasaki) a #99 Patrick Jacobsen (Honda). A samozřejmě oba jezdci týmu Grillini Suzuki: #16 Gabriele Riu a #44 Roberto Rolfo, neboť jejich šéf Andrea Grillini byl 9. ledna při obrovské policejní razii v Německu a v Itálii - celkem bylo zadrženo 169 osob - zatčen. Mezi nimi byl i šéf týmu z MS-Superbike Andrea Grillini; akce, kterou vedli «carabinieri», byla namířena proti klanu kalábrijské mafie ‘Ndrangheta Farao-Marincola na jihu Itálie, a zatímní vyšetřování ukázalo, že mafie byla zapojena do různých obchodních a firemních aktivit jak v Itálii, tak v zahraničí, uvedla italská agentura Ansa. Zločinci se údajně infiltrovali do několika domácích i zahraničních komerčních podniků, prováděli miliónové transakce týkající se například obchodu s vínem a potravinami, likvidace odpadu, pohřebních společností a smluv ve veřejném sektoru. V Monacu žijící Ital z Bologně měl řadu let pomáhat falšovat účty a podílet se tak na praní špinavých peněz, policie mluví o částce 50.000 Euro týdně - tedy 2,6 milionu Euro ročně.

Po Jerezu zbývá pouze dalších šest testovacích dnů, než začne v Austrálii nová sezóna: Dva v Portimao, znovu další dva v Jerezu a konečně dva na Phillip Islandu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama