Reklama

WorldSBK 2018: Rovněž Roman Rámos už má jistotu na příští sezónu

Těsně před posledním evropským závodem šampionátu WorldSBK, který se jede na okruhu Jerez de la Frontera, se naplňuje i startovním rošt tohoto šampionátu.

26-letý Španěl Roman Rámos zůstává i v sezóně 2018 ve svém dosavadním týmu GO Eleven. Španělský pilot je jasně nejlepším satelitním jezdcem Kawasaki, když má na svém kontě celkem 95 bodů v průběžném pořadí, a sedmkrát byl odmávnut v cíli závodu v první desítce.

Neobsazena zůstává ze zajímavých míst pozice týmové #2 u Hondy, a ze satelitních týmů je volno v těchto stájích (není ovšem vyloučeno, že se během závodního víkendu v Jerezu některá místa definitivně obsadí):

MV Agusta - zda pojede jeden nebo dva jezdci, není zatím rozhodnuto, ale zatím nebyl oficiálně potvrzen ani jeden. Jedno je jisté, muž který držel italskou značku několik sezón nad vodou, Leon Camier, pojede u konkurence motocykl Honda.

V satelitním týmu Pucetti Kawasaki je jasným pilotem na příští sezónu Toprak Ratgazlioglu, nyní jede dva závody (čtyři jízdy) s tímto satelitním motocyklem mistr světa z roku 2014 Sylvain Guintoli a teprve po Losailu se rozhodne, zda tento Francouz bude v příští sezóně 2018 závodit v šampionátu WorldSBK nebo zůstane v BSB.

V Barni Racing vše vypadá opět pouze na jednoho pilota, druhý motocykl u továrny Ducati nebyl vůbec objednán. Zda zůstane zkušený Španěl Xavi Fores nebo místo něho pojede lídr ME-STK 1000 Michael Rinaldi se zřejmě uvidí až jak dopadne právě stockový šampionát.

Zda uvidíme na startovním roštu tým Ioda Aprilia a s kterým jezdcem, je stejně nejisté jako s týmem Althea BMW. Pokud bych si měl vsadit, tak Ioda Aprilia zůstane v šampionátu i za hodně skromných finančních podmínek, naopak Althea BMW a kontraverzní týmový šéf Genesio Bevilacqua zřejmě ze šampionátu WorldSBK odstoupí, nebo přestoupí na jinou značku.

Tým Grillini zatím rovněž neoznámil dvojici pilotů na sezónu 2018, oba dosavadní jezdci Ayrton Badovini a náš Ondřej Ježek ale už dostali nabídku smlouvy k podepsání...A ve hře je i přestup z motocyklu Kawasaki na Suzuki.

Ticho po pěšině je v rodinném týmu Pedercini Kawasaki, sice určitě pojede!, ale kdo bude pilotovat satelitní motocykl Kawasaki a zda nebudou na startovním roštu dva, to zatím nebylo jasně upřesněno. Týmový šéf Lucio Pedercini se většinou rozhoduje až v posledním možném termínu.

Guandalini Yamaha je stejnou neznámou jako VFT Ducati - vůbec se totiž neví, zda se oba italské tým šampionátu 2018 vůbec zúčastní.

V ideálním případě uvidíme na startovním roštu příští sezóny 25 superbikových motocyklů, minimálně ale 20. Reálné je číslo 21 až 22 motocyklů.

Aruba Ducati (Ducati): Chaz Davies; Marco Melandri
Pata Yamaha (Yamaha): Alex Lowes; Michael vd Mark
Kawasaki World (Kawasaki): Jonathan Rea; Tom Sykes
Red Bull Honda (Honda): Leon Camier; Stefan Bradl?
Milwaukee Aprilia (Aprilia): Eugene Laverty; Lorenzo Savadori
MV Agusta RC (MV Agusta): Loris Baz?; PJ Jacobsen?; Jordi Torres?
Puccetti (Kawasaki): Sylvain Guintoli?; Toprak Ratgazlioglu
Barni (Ducati): Michael Rinaldi?; Javier Fores?
IodaRacing (Aprilia): Leandro Mercado?
Althea (BMW): Jordi Torres?; ?
Grillini (Suzuki/Kawasaki): Ayrton Badovini?; Ondřej Ježek?
Pedercini (Kawasaki): ?; ?
Go Eleven (Kawasaki/Suzuki): Roman Ramos
Guandalini (Yamaha): ?
VFT? (Ducati): ?



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama