Reklama

WorldSBK 2018: Přepisuje se historie a další news

Hned premiérový letošní podnik šampionátu WorldSBK přinesl některé změny v historii tohoto šampionátu. Podívejme se postupně a chronologicky, co se tedy po závodním víkendu změnilo:

* Tom Sykes získal v Austrálii své 43. Pole Position a vyrovnal tak v počtu těchto úspěchů legendárního Troye Corsera, takže současně máme dva jezdce, kteří se mohou pyšnit titulem Mr. Superpole.

* Po 76 závodech v řadě zmizel z první příčky bodovací tabulky šampionátu WorldSBK britský jezdec Jonathan Rea! Ten se na čele šampionátu objevil poprvé v sezóně 2015, když začal jezdit s motocyklem Kawasaki.

* Po čtyřech vítězných závodech v řadě (double v letech 2016 a 2017) se Jonathanu Reovi už popáté bez přerušení na Phillip Islandu zvítězit nepodařilo.

* Marco Melandri získal v Austrálii vítězný double a bylo to už jeho 22. vítězství v šampionátu WorldSBK. Tím se stal Melandri nejlepším italským jezdcem, když v počtu vítězství překonal Maxe Biaggiho - 21 vítězných závodů WorldSBK.

* Jezdec s motocyklem Ducati vedl naposled šampionát v roce 2011, tehdy to byl Carlos Checa. Nyní to tedy je Marco Melandri.

* Poprvé jsme viděli v praxi «flag to flag», tedy pouze s jedním motocyklem. A byly zde vzhledem k minimální časové zastávce 63 sekund k vidění i kuriózní situace: Rea, aby nebyl potrestán, tak se Rea dokonce napil!

* Australan Daniel Falzon schválně nezajel do boxu k výměně své zadní pneumatiky, takže byl pochopitelně diskvalifikován, ovšem domácím fanouškům za to nabídl závodní situaci, že lokalmatador vedl závod WorldSBK ve 12. kole.

* A svou chvíli slávy si užil i PJ Jacobsen a jeho tým TripleM Honda. Letošní Rookie totiž zajel na povinnou výměnu pneumatik až jako poslední a tak vedl celé pole jezdců v 11. kole.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama