Reklama

WorldSBK 2018: Loris Baz za Althea BMW

Další bílé místo na startovním roštu WorldSBK 2018 je zaplněno. Ex-pilot MotoGP Francouz Loris Baz pojede v příští sezóně jediný motocykl týmu Althea BMW!

V letošní sezóně závodili za tým Althea BMW Jordi Torres - odešel k MV Agusta Departo Corse a Raffaele de Rosa (šampion STK 2016 je zatím bez angažmá na příští sezónu). Genesio Bevilacqua nasadí v příští sezóně pouze jeden motocykl BMW, který tak bude i jediným motocyklem této značky ve startovním poli.

Loris Baz závodil tři roky v královské kubatuře MotoGP a po nepříliš úspěšných sezónách už na 2018 nenašel místo na startovním roštu. Nejlépe zajel dlouhán Baz u nás v Brně 2016, kdy byl odmávnut jako čtvrtý v cíli za tým Avintia Ducati. Stejné umístění má na svém i za Forward Yamaha z Misana 2015 a šesté místo ze Sepangu 2016 s Ducati.

Francouz Baz jezdil rovněž 2012 až 2014 za tovární tým Kawasaki v MS-Superbike a během 61 startů získal celkem 14 pódiových umístění: 2 vítězství, 2 vyhraná Superpole a 2 nejrychlejší kola závodu. 2014 ukončil šampionát v Top-5.

A kde ještě chybí jezdci? Bez druhého jezdce je tak stále nizozemský tým Red Bull Honda: Američan Jake Gagne má největší šanci!

Rodinný tým Lucia Pederciniho Kawasaki Racing rovněž svého jezdce ještě nepotvrdil, zde je favoritem na uvolněné místo Kolumbijec Yonny Hernandez. A nezaměstnaným je rovněž Davide Giugliano.

Tým Guandalini Yamaha zatím rovněž kandidáta na svůj motocykl neoznámil, stejně jako tým Grillini Kawasaki. Dle nejnovějších informací přímo z paddocku WorldSBK jedná s týmem Mirka Guandaliniho rovněž český jezdec Ondřej Ježek...!

To by znamenalo celkem 21 jezdců na startovním roštu WorldSBK 2018, na poslední 22. místo čeká netrpělivě německá stáj HPC-Power Suzuki, kde by měl být pilotem Dominic Schmitter ze Švýcarska.

Celou sezónu 2018 určitě nepojede Ital Fabio Menghi se svým rodinným týmem VFT Ducati, ale jak řekl na výstavě EICMA v Miláně: „Tři až čtyři evropské závody s wild card mám v plánu“.

Jezdci a týmy WorldSBK 2018

Kawasaki: Jonathan Rea (GB), Tom Sykes (GB)
Pata Yamaha: Michael van der Mark (NL), Alex Lowes (GB)
Aruba.it Ducati: Chaz Davies (GB), Marco Melandri (I)
MV Agusta: Jordi Torres (E)
Milwaukee Aprilia: Eugene Laverty (IRL), Lorenzo Savadori (I)
Red Bull Honda: Leon Camier (GB), Gagne?
Kawasaki Puccetti: Toprak Razgatlioglu (TR)
Go Eleven Kawasaki: Roman Ramos (E)
Orelac Kawasaki: Leandro Mercado (ARG)
Barni Ducati: Javier Forés (E)
Triple-M Honda: Patrick Jacobsen (USA)
Althea BMW: Loris Baz (FR)
Grillini Kawasaki/Suzuki?: Ježek? Badovini?
Pedercini Kawasaki: Hernandez? Giugliano?
Guandalini Yamaha:Andreozzi? Ježek?
HPC-Power Suzuki ?: Dominic Schmitter (CH)

Tučně vytištění jezdci jsou oficiálně potvrzeni.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama