Reklama

WorldSBK 2018: Kdo pojede kde a kolik je ještě volných míst?

Ačkoliv ještě není znám přesný reglement na sezónu 2018, tak se už formují týmy pro MS-Superbike 2018. Nejlepší motocykly jsou už ale obsazeny.

Tovární týmy Aprilia, Ducati, Kawasaki a Yamaha jsou pro MS-Superbike 2018 obsazeny. Kontinuita zůstala zachována, proti stále ještě probíhající současné sezóně nejsou vůbec žádné změny.

Týmy druhé a třetí řady se jako obvykle naplňují teprve později v roce, ovšem i zde jsou už jednotlivé motocykly obsazeny, nebo se aspoň krystalizují favorité. U týmu MV Agusta bude druhý motocykl, pokud týmový šéf Andrea Quadranti bude mít pohromadě kompletní budget.

Vedle týmu MV Agusta chce se dvěma motocykly závodit také Pedercini - letos pouze s jedním, u Puccettiho už je to rozhodnuto. Jasným jezdcem je Toprak Razgatlioglu, vedle něho by se měl představit ex-mistr světa Sylvain Guintoli, smlouvu ale dosud nepodepsal. K tomu by mělo dojít po jeho závodění v Jerezu a v Doha, kde dostane šanci jako náhradník za Randyho Krummenachera.

Tovární tým Suzuki nebude 2018 existovat, ale je docela možné, že japonskou podporu od továrny dostanou buď HPC-Power nebo Go Eleven. A kromě toho chce na Suzuki přestoupit tým Grillini - tedy sice s novými motocykly GSX-R1000R – ovšem bez supportu z Japonska.

Ayrton Badovini na své angažmá pro rok 2018 říká: „Ačkoliv jsou volná místa v týmech MV Agusta, Red Bull Honda, Go Eleven a Pedercini Kawasaki nebo IodaRacing Aprilia, tak já nebudu závodit za tým, kde je nutno přinést peníze. Každý tým chce minimálně jednoho jezdce, který donese peníze. Nevím to sice jistě, ale myslím si to. Co se týká peněžní sumy, tak nevím o kolik jde. Já ji rozhodně nepřinesu, to raději nebudu jezdit. Jedinou výjimkou je v tomto případě Honda“, říká zkušený jezdec a dodává: „Pokud dostanu od sponzora 1 000 Euro a 500 odevzdám do týmu, tak je to v pořádku, ale tak to funguje u málokterého týmu“.

Stejně jako u Grilliniho, tak u Pederciniho dostane šanci ten, který přispěje k budgetu více peněz. U Grilliniho to vypadá na to, že se sestava měnit nebude, tedy že zůstanou Ondřej Ježek a Ayrton Badovini.

Red Bull Honda angažovala jako #1 Leona Camiera, na druhé místo je několik kandidátů: Stefan Bradl, Davide Giugliano nebo Jake Gagne.

Budoucnost týmu Althea je hodně nejistá, neexistuje ani smlouva s nějakou továrnou a ani s jezdcem.

V ideálním případě uvidíme na startovním roštu příští sezóny 25 superbiků, minimálně ale 20. Reálné je číslo 21 až 22 motocyklů.

Aruba Ducati (Ducati): Chaz Davies; Marco Melandri
Pata Yamaha (Yamaha): Alex Lowes; Michael vd Mark
Kawasaki World (Kawasaki): Jonathan Rea; Tom Sykes
Red Bull Honda (Honda): Leon Camier; Stefan Bradl?
Milwaukee Aprilia (Aprilia): Eugene Laverty; Lorenzo Savadori
MV Agusta RC (MV Agusta): Loris Baz?; PJ Jacobsen?; Jordi Torres?
Puccetti (Kawasaki): Sylvain Guintoli?; Toprak Ratgazlioglu
Barni (Ducati): Michael Rinaldi?; Javier Fores?
IodaRacing (Aprilia): Leandro Mercado?
Althea (BMW): Jordi Torres?; ?
Grillini (Suzuki/Kawasaki): Ayrton Badovini?; Ondřej Ježek?
Pedercini (Kawasaki): ?; ?
Go Eleven (Kawasaki/Suzuki): Roman Ramos
Guandalini (Yamaha): ?
VFT? (Ducati): ?



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama