Reklama

WorldSBK 2018: Karel Hanika s wild card v Brně?

Dle vždy dobře informovaného italského webu GPOne.com pojede český jezdec Karel Hanika s wild card na Masarykově okruhu v šampionátu WorldSBK, kam se tento šampionát vrací po 6 letech.

Bývalý pilot Grand Prix v kubatuře Moto3 - s motocykly KTM a Mahindra má na svém kontě celkem 45 startů v MS-Moto3 - a vítěz Red Bull Rookies Cupu 2013 Karel Hanika už v domácím Brně startoval po svém vyhazovu z pozice stabilního jezdce na Masarykově okruhu už dvakrát s wild card: 2016 zde jel s KTM německého týmu Freudenberg v Moto3 a skončil jako 16., vloni pak v kubatuře Moto2 za český tým Willirace s motocyklem Kalex byl odmávnut na 22. pozici.

Už v loňské sezóně to zkoušel Hanika se silnějšími motocykly, především v MS-Endurance, ale také se stejným motocyklem v SBK-Alpe Adria. A za tým EKO IVRacing BMW CSEU s motocyklem BMW S 1000RR dokonce pět závodů tohoto seriálu vyhrál.

Ondřej Ježek bude - stejně jako v sezóně 2017 - stabilním pilotem WorldSBK, i když místo týmu Grillini Kawasaki pojede 2018 za Guandalini Yamaha. Tím by se na startovním roštu mohli objevit minimálně dva domácí lokalamatadoři.

Čeští piloti s wild card startovali v dosavadních závodech na Masarykově okruhu celkem pravidelně, stačí třeba jmenovat například Miloše Čiháka nebo Jiřího Dražďáka. A nevedli si tenkrát rozhodně špatně.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama