Reklama

WorldSBK 2017: Přehled všech Ježkových soupeřů

Pořád jsou ještě volná místa na startovním roštu WorldSBK 2017. My se samozřejmě těšíme na závodění Ondřeje Ježka. A kdo jsou jeho soupeři? Web Motoforum.cz připravil aktuální přehled!

V uplynulé sezóně MS-Superbike jsme viděli na startovním roštu 24 jezdců na motocyklech 7 různých značek, 2017 jich určitě nebude méně. Promotér šampionátu DWO má peníze pro 24 jezdců, které bude podporovat v šestimístných číslech. A nově přibyli takové hvězdy, jako jsou Stefan Bradl, Marco Melandri a Eugene Laverty - všichni tři z MotoGP.

Tovární tým Kawasaki prodloužil smlouvy s mistry světa Jonathanem Reou a Tomem Sykesem do konce roku 2018.

U Hondy má vítěz ze Sepangu Nicky Hayden smlouvu do konce roku 2017, Stefan Bradl podepsal po pěti sezónách v MotoGP pro největší motocyklovou továrnu. A s gigantem mezi Energy-Drinky Red Bullem byl získán nový hlavní sponzor.

Tovární tým Yamahy pokračuje s vítězem 8h Suzuka Alexe Lowesem dále, mladý Nizozemec Michael van der Mark přichází od Hondy.

V továrním týmu Ducati byla prodloužena smlouva s Chazem Daviesem do konce roku 2018 a Marco Melandri přišel jako nástupce Davide Giugliana.

Tým Althea BMW má smlouvu s Markusem Reiterbergerem do konce roku 2017, na stejné časové období byla prodloužena smlouva se Španělem Jordim Torresem. Majitel týmu Genesio Bevilacqua by hrozně rád posadil šampióna Superstock-1000 Raffaele De Rosu na třetí motocykl S1000RR, ale k tomu potřebuje dodatečných 700.000 Euro budgetu a podporu od BMW.

Stáj Milwaukee se od BMW přesunula na Aprilii a bude továrním týmem. Jako #1 byl angažován Severní Ir Eugene Laverty, který se tak po 2 letech vrací z MotoGP do šampionátu, kde se stal 2013 právě s motocyklem Aprilia vice-mistrem světa. Aprilia pak jako druhého pilota nominovala Lorenza Savadoriho.

Leon Camier pojede svou třetí sezónu za MV Agusta.

Manuel Puccetti se objeví kromě stabilního šampionátu WorldSSP se svým týmem také v MS-Superbike s motocyklem Kawasaki ZX-10RR. Jako jezdec byl angažován Švýcar Randy Krummenacher, třetí z MS WorldSSP 2016.

V Grillini Kawasaki pojedou dva úplně noví piloti: Zkušený Ayrton Badovini bude týmovým kolegou českého „Rookieho“ a litrového specialisty Ondřeje Ježka. Nové motocykly Ninja bude mít tým k dispozici nejdříve při sezonní evropské premiéře v Aragónu, ale spíše později.

GoEleven Kawasaki pojede s bývalým šampionem CEV-Moto2 Romanem Ramosem už třetí sezónu. ¨

Guandalini Yamaha se vrací do šampionátu po několika letech přestávky, jezdcem bude Rookie Riccardo Russo.

Barni Ducati pokračuje se Španělem Javierem Foresem, Katarčan Saeed Al Sulaiti by mohl pilotovat druhý motocykl 1199 Panigale, pokud přinese finanční příspěvek okolo 800.000 Euro.

VFT Ducati je rodinným týmem od Fabia Menghiho. 30-letý Ital chce opět závodit v roce 2017, pokud se ale všechna jeho zranění dostatečně vykurýrují. Al Sulaiti má zájem o závodění v tomto týmu.

Stáj Pedercini Kawasaki zredukovala počet svých jezdců ze dvou na jednoho a jedná už pěkně dlouhou dobu s Anthonym Westem. Jelikož ale tým nemá dosud pohromadě budget na rok 2017 a Australan určitě žádné peníze nepřinese, nýbrž chce gáži, tak může přijét kdokoliv se sponzorským příspěvkem.

V týmu IodaRacing jsou dva scénáře: Pokud se najde hlavní sponzor, tak se pojede opět s motocykly Aprilia. Pokud se to majiteli týmu Giampieru Sacchimu nepodaří, tak se dá očekávat přechod k BMW. Jeden jezdec je jasný, Alex De Angelis. Druhým by mohl být Leandro Mercado.

Že vznikne tým Aruba Ducati jr. s Argentincem Leandrem Mercadem se zdá být viděno dnešníma očima hodně nepravděpodobné.

Přehled jezdců a týmů WorldSBK 2017:

Kawasaki: Tom Sykes (GB), Jonathan Rea (GB)
Red Bull Honda: Nicky Hayden (USA), Stefan Bradl (D)
Pata Yamaha: Alex Lowes (GB), Michael van der Mark (NL)
Milwaukee Aprilia: Eugene Laverty (IRL), Lorenzo Savadori (I)
Althea BMW: Markus Reiterberger (D), Jordi Torres (E), Raffaelle De Rosa (I) ?
Aruba.it Ducati: Chaz Davies (GB), Marco Melandri (I)
MV Agusta: Leon Camier (GB)
Barni Ducati: Javier Fores (E), Saeed Al Sulaiti (QAT) ?
VFT Ducati: Fabio Menghi (I), Saeed Al Sulaiti (QAT) ?
Puccetti Kawasaki: Randy Krummenacher (CH)
GoEleven Kawasaki: Roman Ramos (E)
Grillini Kawasaki: Ayrton Badovini (I), Ondřej Ježek (CZ)
Pedercini Kawasaki: Anthony West (AUS) ?
Guandalini Yamaha: Riccardo Russo (I)
IodaRacing Aprilia? BMW?: Alex De Angelis (RSM)? Leandro Mercado (ARG) ?
Aruba Ducati jun.?: Leandro Mercado (ARG) ?



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama