Reklama

WorldSBK 2017: 11 pilotů z WorldSBK 2016 změnilo působiště

Z 24 permanentních pilotů v MS-Superbike z letošního startovního roštu jich skoro polovina tento šampionát opustila, nebo musela opustit a musela hledat nový job v jiném závodním seriálu.

Ne každý měl ale takové štěstí jako náš Karel Abraham, který odešel přímo do královské kubatury silničního závodění, tedy do MS-MotoGP. Zde bude pilotovat motocykl Ducati v prestižním týmu Jorge «Aspara» Martineze. Jeho uplynulá sezóna za tým Milwaukee BMW (pouze 18. místo celkově) byla více než průměrná.

Prominentní odchod zaznamenal Sylvain Guintoli, který letos závodil za tovární tým Yamahy. Mistr světa 2014 pojede příští sezónu v britském šampionátu Superbike za tým Hawk Bennets Suzuki. Francouzský sympaťák přitom spekuluje, že si vlastně jednou nohou otevřel dvěře v továrně Suzuki a s továrním týmem této značky se 2018 vrátí do MS-Superbike.

Stjně jako Guintoli odchází do BSB bývalý tovární pilot Ducati Davide Giugliano, který pojede za Tyco BMW.

Švýcar Dominic Schmitter (2016 v týmu Grillini Kawasaki, kde ho vystřídal náš Ondřej Ježek) své plány ještě oficiálně neoznámil, vše ale směřuje k tomu, že odejde do IDM*Superbike.

Anthony West bude i nadále závodit v asijském šampionátu Supersport a využije každou šanci, aby se mohl minimálně jednou nohou vrátit do WorldSBK. V týmu Pedercini Kawasaki dostal před ním šanci Alex De Angelis. Na startu sezóny 2017 při domácím závodě na Phillip Islandu pojede s wild card s motocyklem Yamaha R6 a nějakým skvělým výkonem se bude chtít předvést pro angažmá do dalšího pokračování WorldSBK- SSP.

Imre Toth ukončil svou aktivní kariéru a bude působit jako manažer ve stejnojmenném týmu svého otce.

Fabio Menghi ukončil závodní kariéru a jeho rodinný tým VFT byl rozpuštěn.

Saeed Al Sulaiti (letos za Pedercini Kawasaki) bude startovat v katarském šampionátu SBK a kromě toho stále zkouší dostat se buď do WorldSBK nebo WorldSSP.

Také Joshua Brookes (Milwaukee BMW) nemá v době psaní tohoto článku žádnou smlouvu na rok 2017. Australan má sice různé nabídky do BSB a také do Road-Racingu, žádná ale není moc zajímavá. Gianluca Vizziello (2016 v Grillini Kawasaki) se vrací do italského šampionátu CIV nazpět a pojede zde za Pata Yamaha, Peter Sebestyen (Toth Yamaha) je nezaměstnaný.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama