Reklama

Willi Race s wild card v Brně

Na Masarykově okruhu při letošní Grand Prix uvidíme závodit s wild card brněnský tým a sice Willi Race v kubatuře Moto2. V sedle motocyklu Kalex bude zkušený Jihoafričan s portugalskou licencí, 33-letý Sheridan Morais.

Pro Moraise to bude premiéra v kubatuře Moto2, i když velkou část kariéry strávil s motocyklem o objemu 600 ccm, ale na Supersportu. Na dotaz Motoforum.cz řekl zkušený Morais: „Kalex má lepší brzdy než tovární Kawa, ta ale měla větší výkon. Gumy Dunlop jsou určitě lepší než Pirelli, ale hodně odlišné a je potřeba se s nimi naučit jezdit. “

Jen připomínám: Sheridan Morais jezdil letos jako náhradník za Kenana Sofuogla v týmu Puccetti Kawasaki v šampionátu WorldSSP, příliš ale nepřesvědčil a tak je po Misanu opět „volným jezdcem“.

Sheridan Morais se představí v Brně s číslem #12, jeho oblíbené číslo #32 je obsazené stabilním pilotem Isaacem Viňalesem.

Sponzorem je jihoafrická firma Samurai, která působí v Portugalsku, proto závodí Morais letos s portugalskou licencí.

Manažer týmu Willirace Joska Kubíček pro web Motoforum sdělil další zajímavosti: „Třikrát jsme už letos testovali na Masarykově okruhu, takže neponecháváme rozhodně nic náhodě. Motocykl Kalex je ze 70% nový - hlavně kompletní rám - a jeho updaty pochází ze zásob týmu EG 0,0 Marc VDS z druhé poloviny loňské sezóny. Časy, které Sheridan dosahoval při testech, byly na úrovni loňských časů Karla Haniky. Takže se dá očekávat umístění v Top-20, naším cílem ale je získat nějaký ten bod. Pokud se závod v Brně vydaří, pojedeme vzápětí na Red Bull Ringu v rakouském Spielbergu a také v italském Misanu - tyto dvě wild card máme od Dorny potvrzené“.

Mimochodem: V úvahu připadal jako jezdec i Ondra Ježek, ale kuřimský jezdec - pro něho bohužel - přišel o 48 hodin později, když už byla uzavřena dohoda s Moraisem, což Ježek sportovně akceptoval.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama