Reklama

Wild Card pro Valencii: Pirro, Tatay a Alcoba

Pro finále letošní sezóny ve Valencii na okruhu Ricarda Torma, byly uděleny celkem tři wild card, které dostali Michele Pirro v MotoGP, Carlos Tatay a Jeremy Alcoba - oba v kubatuře Moto3.

Pro poslední závod letošní sezóny MotoGP dostal wild card v královské kubatuře testovací pilot Ducati Michele Pirro. 33-letý Pirro už letos absolvoval dva závody s wild card, V Mugellu dojel na skvělém 7. místě, v Misanu cílový šachovnicový praporek neviděl, neboť havaroval.

V nejslabší objemové kubatuře pojedou dva Španělé, první dva jezdci ze šampionátu CEV-Repsol. Druhý jezdec šampionátu a vítěz Red Bull Rookies Cupu 2019 Carlos Tatay závodil v Katalánsku a v Aragónu, vždy byl odmávnut na 12. místě v cíli, přičemž v Aragonu stál na 3. místě na gridu. 16-letý Tatay má už stálé místo v MS-Moto3, kdy pojede za tým Avintia.

18-letý Jeremy Alcoba je lídrem šampionátu CEV-Repsol a má na svém kontě už 5 závodů MS-Moto3 z let 2018 a 2019 jako náhradník za zraněného Rodriga v týmu Fausta Gresiniho. Své první světové body si vyjel letos v Silverstone, kde obsadil 14. místo, v Rakousku nebodoval. V MS-Moto3 ho uvidíme 2020 právě v tomto italském týmu Kömmerling Gresini Moto3 jako stabilního pilota místo Riccarda Rossiho. Závod s wild card ale pojede se svým týmem z CEV Moto3, Laglisse Academy.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama