Reklama

Wild card na další závody Grand Prix

Po třech zámořských závodech v Kataru, Argentině a USA se celý cirkus zvaný «paddock MotoGP» přestěhuje do Evropy, kde se pojede nejdříve v Jerezu a potom v Le Mans. A jaké je rozdělení «wild card» na tyto první evropské podniky?

Při následujícím závodě «Red Bull US GP» na okruhu Circuit of the Americas (COTA) neuvidíme v žádné ze tří kubatur žádného pilota s «wild card».

Důvody jsou dva: Jednak nemá USA v současné době žádné talenty, kteří by měli odpovídající úroveň pro závody Grand Prix. A za druhé, v rámcovém programu se koná druhý letošní podnik US-MotoAmerica a to ve všech kubaturách...!

Naproti tomu je pro další závodní víkend ve Španělsku (4. až 6. května) přihlášen v každé kubatuře minimálně jeden jezdec s «wild card».

V Moto3 pojede Japonec Ai Ogura za tým Asian Talent s motocyklem Honda, kromě něho ještě španělský talentovaný jezdec Jeremy Alcoba z týmu Junior Estrella Galicia 0,0-Honda manažera Emilia Alzamory, za který v MS-Moto3 závodí jako stabilní piloti Aron Canet a Alonso Lopez.

V kubatuře Moto2 uvidíme na startovním roštu Xaviera Cardeluse z Andorry s motocyklem Kalex za tým Stylobike.

V královské kubatuře MotoGP se potom představí testovací pilot KTM Mika Kallio (36) za tým Red Bull-KTM jako třetí jezdec vedle Pola Espargaró a Bradleyho Smithe.

Jelikož jezdci týmů «concession teams» KTM, Suzuki a Aprilia (žádné pódiové umístění v sezóně 2017) mohou startovat v celkem šesti závodech Grand Prix, tak Kallio pojede ještě na Sachsenringu, Spielbergu, Aragónu a ve Valencii.

Jezdci z vítězných týmů jako Honda (Bradl), Yamaha a Ducati (Pirro) mohou závodit s «wild card» pouze třikrát. Michele Pirro by se měl na startovním roštu objevit v Mugellu, Misanu a ve Valencii.

Co se týká Stefana Bradla, tak HRC čeká na definitivní potvrzení toho, že je opravdu úplně zdráv. Jedná se o jeho zranění pravého zápěstí z loňské sezóny z MS-Superbike v první jízdě v Portimau.

Zatím byli potvrzeni tři piloti s «wild card» pro závod «HJC Grand Prix de France 2018».

Všichni pojedou v prostřední kubatuře a budou to: Corentin Perolari s motocyklem Transfiomers týmu Christiana Boudinota. Tento mladý Francouz nahradí rovněž od Aragónu v WorldSSP ex-mistra světa Mike Di Meglia na motocyklu Yamaha R6 v týmu GMT 94. Corentin Perolari je aktuálně na P9 v šampionátu CEV/ME Moto2.

Druhým bude jeho krajan Cédric Tangre s motocyklem Mistral Tech3, ten rovněž závodí v CEV/ME Moto2 a je průběžně v Top-10.

A třetím bude už výše jmenovaný Xavier Cardelus z Andorry, aktuálně v CEV/ME na P11, tedy těsně za Perolarim a Tangrem.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama