Reklama

Vzorem Kazuki Masakiho je Casey Stoner

V předposledním závodě letošní sezóny v Aragónu se stal Japonec Kazuki Masaki celkovým vítězem Red Bull MotoGP Rookies Cupu 2017. A jeho dalším cílem je následovat svůj idol, kterým je Australan Casey Stoner.

Druhým letošním vítězstvím v prvním závodě Red Bull MotoGP Rookies Cupu na okruhu MotorLand Aragon 17-letý Kazuki Masaki zajistil korunu vítěze této nástupnické série. Masakiho největší výhoda oproti ostatním soupeřům v sezóně 2017: Ačkoliv vyhrál pouhé dva závody, tak ve všech dalších (s výjimkou druhého závodu v Aragónu dokázal bodovat). Tyto konstantní výsledky mu zajistili náskok 11 bodů na druhého v pořadí, kterým byl Aleix Viu a 29 bodů na Cana Öncüho. Öncü dlouho vedl průběžné pořadí, ale kvůli čtyřem závodů, s «0» se nakonec propadl z pozice lídra až na 3. místo.

Mimochodem: Pro oba turecké bratry Öncüovi - Cana a Denize - to byla jejich první sezóna v Rookies Cupu.

Kazuki pochzí z města Fukuoka, má rád veškeré druhy sportu, ve škole pak je jeho oblíbeným předmětem tělocvik, a koníčky jsou silový trénink a videové hry. Jeho vzorem je bývalý pilot KTM a dvojnásobný mistr světa MotoGP Casey Stoner. Masaki by rád šel ve šlépějích tohoto Australana a stal se někdy pilotem MotoGP.

Vítězství Kazuki Masakiho s motocyklem KTM RC 250 RBR bylo jeho prvním velkým mezinárodním úspěchem. 2017 musel Masaki porazit celkem 24 jezdců z 13 států.

Připomínám: Úspěšní jezdci v Grand Prix a mistři světa jako Danny Kent, Brad Binder nebo Johann Zarco rovněž přešli do šampionátu GP ze seriálu Red Bull Rookies Cup.

Kazuki Masaki bude 2018 závodit v šampionátu CEV/MSJ za tým Asia Talent s motocyklem Honda, kde se už letos umístil celkově v Top-6.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama