Reklama

Vrátí se Leon Haslam nazpět do BSB?

Jedno je jisté, v továrním týmu KRT Kawasaki není pro britského veterána Leona Haslama místo na sezónu 2020. A jeho další závodění v šampionátu WorldSBK ohrožuje především nedostatek financí týmu Manuela Puccetiho...

Už nějakou dobu je jasné, že Leon Haslam bude v továrním týmu Kawasaki nahrazen Alexem Lowesem (PATA Yamaha). Zatímco Haslam je aktuálně v šampionátu WorldSBK na 6. místě (239 bodů), tak Alex Lowes je třetí (279 bodů); rovněž v jednotlivých závodech sezóny je mladší z obou Britů v aktuální sezóně lepší: Lowes 7 pódií v 2019 (jedno druhé místo), Haslam pak získal šest třetích míst.

To jsou tedy fakta nahrazení Haslama o 7 let mladším! Lowesem.

Nabízela se tedy ale následující varianta: 36-letý Haslam dostane k dispozici třetí tovární motocykl Kawasaki ZX-10RR (ostatně zkušený Brit se letos zasloužil velkou měrou o vítězství této značky v 8hodinovce v Suzuce po dlouhých 25 letech) a pojede s ním v satelitním týmu Turkish Puccetti Racing od Manuela Puccetiho.

Ovšem odchodem Topraka Razgatliogla ztratil Puccetti hlavní zdroj sponzorských příjmů, tedy turecké peníze a není tak schopen Haslama v sezóně 2020 zaplatit!

Týmový manažer Manuel Pucceti doufal, že Kawasaki bude Haslamovo závodění v WorldSBK financovat, což se ale nestalo.

A jelikož dle manažera Jacka Valenta nebyl v sezóně 2019 v šampionátu BSB vhodný pilot, který by ohrozil trojici Redding-Brookes-Bridewell, která s Ducati V4R byla skoro k neporažení, tak by se měl do šampionátu BSB vrátit zkušený Haslam.

Naopak Kawasaki UK je schopna financovat Haslamovo závodění v šampionátu BSB, zvlášť když Haslam je stále ještě úřadujícím šampionem z roku 2018.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama