Reklama

Vítězi «La 100 km dei Campioni» Rossi s Marinim

Tradiční show na «Ranch di Tavullia» Valentina Rossiho v Tavullii se stalo kořistí domácí bratrské dvojice ve složení Valentino Rossi a Luca Marini, kteří vyhráli závod «La 100 km dei Campioni». Už včera vyhrál Luca Marini závod «elimination».

Na stupních vítězů je doplnili další dvě italské dvojice ve složení Elia Bartolini/Stefano Manzi a Lorenzo Baldassarri/Mattia Pasini.

Závodní show - v pořadí už 7. ročník «La 100 km dei Campioni» - o tomto víkendu bylo zakončeno tradičním předáváním cen se šunkou a salámem a závěrečným grilováním.

Po startu systémem Le Mans (MS-Endurance) museli jezdci přeběhnout na druhou stranu jízdní dráhy ke svým motocyklům. Po 1. kole vedl Elia Bartolini, který také zajel nejrychlejší kolo za 2:03,836 min, za ním následovali Valentino Rossi a Mattia Pasini. Závod trval 50 kol, týmy složené ze dvou jezdců se musely každých 5 kol vystřídat. Luca Marini havaroval hned ve svém druhém stintu, ale jezdec týmu VR46 Riders Academy se dokázal vrátit a dotáhl se 12 kol před koncem na jeho kolegu Stefana Manziho.

O 3. místo se odehrával velký souboj mezi dvojicemi Pasini & Baldassarri a Bezzecchi & Migno, který těsně před koncem pro sebe rozhodli Pasini a «Balda».

Top-5 dokompletovali Niccolò Antonelli a Celestino Vietti, za nimi byli odmávnuti Augusto Fernandez a Diego Moreira, kteří zde startovali poprvé. Italové Alberto Surra a Federico Fuligni skončili sedmí, osmé místo pak obsadili Alex Rins/Albert Arenas, zatímco Tito Rabat/Xavi Artigas dojeli devátí. Jorge Lorenzo při svém debutu na Flat-Track-Piste v Tavullii jel výborně a se svým partnerem Dennisem Foggiou uzavřel Top-Ten.

«La 100 km dei Campioni»

1. Marini / Rossi
2. Bartolini / Manzi
3. Pasini / Baldassarri
4. Bezzecchi / Migno
5. Antonelli / Vietti
6. A. Fernandez / Moreira
7. Surra / Fuligni
8. Rins / Arenas
9. Rabat / Artigas
10. Lorenzo / Foggia
11. Patacca / Farioli
12. Di Giannantonio / Cecchini
13. Lecuona / M. Vinales
14. Nepa / Ortola
15. Davies / McPhee
16. Bertelle / Zannoni
17. Belli / Gramigni
18. McGrath / Zaccone
19. Casadei / Ferrari
20. Manfredi / Bassani
21. Ottaviani / Serra



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama