Reklama

Vítězem GP Francie lídr šampionátu Joan Mir, 11. Kornfeil

Dnešní závod nejslabší kubatury Grand Prix vyhrál lídr šampionátu Joan Mir, poprvé v této sezóně získal body do šampionátu český jezdec Jakub Kornfeil, který byl odmávnut na 11. místě.

Pátý závod sezóny v Le Mans začal hororovou sekundou, kdy na olejové skvrně havarovalo 20 jezdců.

Hned v první zatáčce spadli Lorenzo Dalla Porta, Adam Norrodin, Jakub Kornfeil a Tatsuki Suzuki. A jelikož Kornfeilův Peugeot údajně zanechal olejovou stopu, tak ve 2. kole havarovalo v T6 přibližně 20 jezdců, jako první to byli Joan Mir a Jorge Martin.

V restartovaném závodě na 16 kol chyběl pouze jediný jezdec - Adam Norrodin, který v mokrém FP1 byl nejrychlejší. Hned po startu spadl Antonelli (Red Bull-KTM) a do čela se dostal Jorge Martin, kterého ale vystřídal Romano Fenati. Po pádu vedoucího Romana Fenatiho v 8. kole v T7 dostal do čela lídra šampionátu Joan Mir (Honda) a vyhrál o 4,2 sec před Aronem Canetem (Honda), stupně vítězů dokompletoval Fabio Di Giannantonio (Honda). Dále byli odmávnuti Marcos Ramirez (KTM), Juanfran Guevara (KTM), Enea Bastianini (Honda), Jules Danilo (Honda), Andrea Migno (KTM), Bo Bendsneyder (KTM) a Danny Kent (KTM). Za Top-10 dokončil závod pilot s továrním motocyklem Peugeot Jakub Kornfeil na 11. místě. V bodech dále dojeli John McPhee (Honda), Nakarin Atiratphuvapat (Honda), Lorenzo Dalla Porta (Mahindra) a Marco Bezzecchi (Mahindra).

V šampionátu vede Joan Mir se ziskem 99 bodů, druhý zůstal Romano Fenati (65) a třetí Aron Canet (63). Následují Fabio Di Giannantonio (51), Andrea Migno (43), Marcos Ramirez (36), Juanfran Guevara (34) a Enea Bastianini (31). Náš jezdec Jakub Kornfeil je s 5 body na 24. místě.

,,Konečně je to tam! Dneškem jsme si aspoň trošku napravili chuť za předešlé nepodařené závody. Chci moc poděkovat týmu za skvělou práci. Do závodu jsme zvolili měkkou směs pneumatik, což se ukázalo jako skvělá volba. Takové dvě třetiny závodu jsem díky tomu dokázal jet stejné tempo jako čelo, což je super. Celou dobu jsem jel za Danny Kentem na KTM. To mně dost pomohlo, protože za KTM se docela jde udržet na výjezdech. Díky tomu jsem měl před sebou pořád někoho, za kým jsem mohl jet ve slip streamu. Posledních asi pět kol jsem zvažoval, jestli to poslat ještě dál nebo dovézt body. Vzhledem k tomu, že ještě před pár hodinama jsem měl na kontě nulu, rozhodl jsem se pro bezpečnější variantu. Mám velkou radost. Závod jsem dokončil jako nejlepší Mahindra/Peugeot a to platí také v šampionátu.", zhodnotil dnešní závod Jakub Kornfeil.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama