Reklama

Verbální mediální přestřelka Lucchinelli - Rossi

Těsně před Velikonocemi se v italských médiích odehrála velká verbální přestřelka mezi dvěma ex-mistry světa v «premier class»: Marcem Lucchinellim a Valentinem Rossim. Ten první je mistrem světa kubatury 500 ccm z roku 1981, druhý potom šestinásobným mistrem světa 500 ccm/MotoGP v letech 2001/2009.

Ten starší, tedy Marco Lucchinelli (66), pracuje v současné době jako televizní spolukomentátor pro Sky Sport MotoGP, o 24 let mladší Valentino Rossi (42) je stále ještě aktivním jezdcem Grand Prix, když závodí v satelitním týmu Petronas Yamaha SRT a v úvodním závodě sezóny se umístil na 12. místě.

Bývalý mistr světa Marco Lucchinelli nikdy nešetřil kritikou směrem na Valentina Rossiho. Neviditelný výkon Rossiho v prvním závodě MotoGP v roce 2021 stačil k návratu na téma, že Rossi prostě už „přesluhuje“, přičemž Lucchinelli uznává jeho historickou hodnotu, ale podle něj by měl „přilbu pověsit na hřebík“. Tím se stal veřejným mluvčím řady kritiků, kteří nikdy nepřestali kritizovat doktora, a to jak na sociálních médiích, tak prostřednictvím médií: „Valentino byl mimozemšťan, ale nastal čas dát prostor mladým lidem v MotoGP. Nemám proti němu nic, ale proti každému, kdo se mu snaží najít alibi. Nyní jezdí, aby projel cílovou čáru, a ne aby vyhrál “.

Bývalý mistr světa nezapomněl na svou nedávnou kritiku šampiona z Tavullie, když před rokem řekl: „V roce 2020 byla jeho Yamaha posledním motocyklem této značky, od roku 2009 nevyhrál mistrovství světa. Od roku 2017 pak žádný závod Grand Prix, vezměte tomuto mladému muži motocykl, on totiž nevyhrál už déle než tři roky. Ztratil by světový šampionát bez něj svou přitažlivost? Ne, ostatní předvedli také show. A pak se teď motocykly nezdají být tak obtížné, protože i nováčci jsou hned rychlí“.

Samozřejmě, že taková kritika z úst Lucchinelliho nezůstala ze strany Rossiho bez odezvy: „Nechápu, proč o mně mluvíš špatně“.

Slova bývalého šampiona kubatury 500 ccm Marca Lucchinelliho se tentokrát hodně rychle rozšířila na webech (protože to není poprvé, co komentátor TV takto zaútočil na italského multišampiona: „Je mi líto, že to Marco Lucchinelli řekl, protože byl skvělým přítelem Graziana, byli jsme velmi přátelé. A pokaždé, když ho vidím, je ke mně velmi milý, rád bych řekl, že mi olizuje .... Ale možná je to špatný způsob, jak to říct. Nevím, v určitém okamžiku o mně Lucchinelli vždy začal mluvit špatně, ale úplně jsem nechápal proč.“

Ze slov Valentina Rossiho je slyšet především zármutek, který na kritiku své osoby obvykle veřejně nereaguje. A doufá, že se bude chovat jinak, až zestárne: "Ale nakonec si každý může říct co chce, i když je mi to samozřejmě líto. Důležité jsou výsledky. Pokud dokážu jet rychle, všichni se vrátí ke mně, jako k vítězovi. Pokud to ale nedokáži, budou stále říkat, že jsem měl už před několika lety přestat. Doufám však jen v jednu věc a Ucciovi jsem to několikrát řekl: že až budu starý, nebudu jako oni.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama