Reklama

Velký zájem o Bezzecchiho

Letošním objevem MS Moto3 je určitě 19-letý Ital Marco Bezzecchi z německého týmu Redox Prüstel GP, tedy týmový kolega našeho Jakuba Kornfeila. O něho je na příští sezónu velký zájem z různých týmů Moto2, ale....

171 cm vysoký a 57 kg vážící rodák z Rimini má ovšem s německým týmem ze Sachsenu dvouletou smlouvu, navíc je členem VR46 Academy a v plánech Valentina Rossiho hraje jeho mladý krajan Bezzecchi do nejbližší budoucnosti rovněž významnou roli.

Hervé Poncharal, majitel současného týmu Tech3 Racing s motocykly vlastní konstrukce Tech3 v kubatuře Moto2, zatím ještě neoznámil žádného svého jezdce na sezónu 2019.

Na jeho listině jezdců pro jeho závodní stáj v prostřední kubatuře, která ovšem přestoupí z motocyklů Tech3 na sezónu 2019 na KTM (stejně jako Poncharalův tým v královské kubatuře z motocyklů Yamaha na KTM), jsou kromě Bezzecchiho tito jezdci: Bastianini, Fenati, Gardner (současný pilot) a především Jonas Folger - pokud bude zdravý a schopen závodění.

Továrna KTM by si ráda Bezzecchiho udržela a nabídla mu projekt Redox Prüstel (Moto3), Tech3 (Moto2) a Tech3 (MotoGP).

Naopak lídr MS-Supersport Sandro Cortese v úvahu dle Poncharala nepřichází, neboť tým v Moto2 by se měl stát s pomocí Red Bullu a KTM juniorským týmem pro královskou kubaturu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama