Reklama

Valentino Rossi úspěšně operován

Tovární pilot týmu Movistar-Yamaha Valentino Rossi si ve čtvrtek přivodil při tréninku Enduro zlomeninu pravé holenní a lýtkové kosti a musel být operován.

Valentino Rossi, který v sezóně 2017 útočí na svůj desátý titul mistra světa a šest závodů před koncem šampionátu byl pouhých 26 bodů za absolutní špičkou šampionátu, si přivodil ve čtvrtek zlomeninu pravé holenní a lýtkové kosti. Devítinásobný mistr světa se musel podrobit v «Azienda Ospedaliero-Universitaria Ospedali Riuniti» v Anconě operaci.

Ta se uskutečnila mezi 2. a 3. hodinou dnes ráno a prováděl ji Dr. Raffaele Pascarella, vedoucí lékař oddělení Ortopedie a Traumatologie.

Operace proběhla bez komplikací a tým Movistar-Yamaha se celému personálu ‹Ospedale Civile di Urbino› a ‹Ospedali Riuniti di Ancona› za jejich nasazení oficiálně poděkovala.

Po podobném zranění 2010 trvala tehdejší rehabilitace Valentina Rossiho celkem šest týdnů.

Hořká pilulka pro fanoušky VR46: Populární Ital bude určitě chybět při svém domácím závodě «Gran Premio Tribul Mastercard di San Marino e delle Riviera di Rimini».

Mimochodem: Jelikož tým Yamaha-Movistar a továrna Yamaha bojují o tituly mistra světa týmů a konstruktérů, tak se u Yamahy uvažuje, že by Rossiho nahradil Johann Zarco, současný pilot týmu Tech3 Yamaha - druhý při domácí GP v Le Mans. A ve francouzském týmu Hervé Poncharala by v tomto případě startoval Alex Lowes z WorldSBK.

Stav MS týmů: 1. Movistar-Yamaha 327 bodů. 2. Repsol-Honda 322. 3. Ducati Corse 273.

Stav MS konstruktérů: 1. Yamaha 231. 2. Honda 224. 3. Ducati 212.

Takže každý získaný bod má cenu zlata a třeba angažování nezaměstnaného Alexe de Angelise by vůbec nic nepřineslo, těžko by se umístil v Top-10.

Logickým náhradníkem za Rossiho by byl sice Japonec Katsuyuki Nakasuga, 2012 zazářil tehdy druhým místem při GP ve Valencii, ale ten už má nyní na svém kontě nejen celkem 36 let, ale především pojede následující víkend v Autopolis další závod «All Japan Superbike Championship» a 15. října by se měl objevit s wild card za továrnu Yamaha v Motegi při GP Japonska.

Jen připomínám: Smlouva mezi týmy továrními týmy MotoGP a Dornou dovoluje při zranění jednoho ze stabilních pilotů vynechat pouze dva závody Grand Prix.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama