Reklama

Valentino Rossi: Na závodech budu silnější

Valentino Rossi chce 2017 znovu podniknout útok na svůj desátý titul mistra světa. Ovšem při testech na Phillip Islandu a v Kataru měl hodně problémů.

Poslední den nočního testu v Kataru dosáhl Valentino Rossi s motocyklem Yamaha M1 až 11. místo, zatímco jeho týmový kolega Maverick Vinales dominoval. Celkově skončil Rossi díky svému času z 2. dne testování na 6. místě se ztrátou 0,4 sec.

„Očekávám, že o závodním víkendu budu rychlejší a konkurenceschopnější“, je si jistý Rossi.

Vidí skvělý Ital sezónu 2017 jako poslední šanci na zisk titulu? „Ne, není to moje poslední šance. Vždyť budu závodit jak 2017, tak 2018. Tedy minimálně a pak se uvidí...!“

Skvělé výkony týmového kolegy Mavericka Vinalese ovšem Rossiho motivuj: „Vypadá to, že bike má hodně velký potenciál, neboť Vinales je s ním rychlý, hodně rychlý. On a jeho tým dokázali v krátkém čase dostat z motocyklu maximum. My jsme trochu opožděni a děláme si proto starosti. Přesto jsem přesvědčen, že při prvním testu bud silnější.“

„V loňském roce jsem byl startem sezóny silnější. To znamená, že letos vstupujeme do sezóny s určitým zpožděním, co se týká správného nastavení. Máme více problémů. Nyní musíme najít cestu, abychom se zlepšili a byli rychlejšími“, ví dobře Rossi.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama