Reklama

Valentino Rossi na čele Monza Rally Show

37. ročník Monza Rally Show sotva začal, ale Star ze šampionátu Rallye Dani Sordo naznačil hned na začátku, že devítinásobný mistr světa MotoGP Valentino Rossi to nebude mít vůbec lehké.

Monza Rally Show vyhrál Valentino Rossi - Ford Fiesta WRC - už čtyřikrát, v první zvláštní zkoušce ale podlehl Rallye-Profi Danimu Sordovi. Ten startuje s Hyundai i20 WRC. Nedařilo se legendě MX-GP Tonymu Cairolimu, Sicilián ztratil celých 8 sekund. Obhájce vítězství je až na P9.

Tato Monza Rally Show se koná na území Autodromo Nazionale v královském parku v Monze. Rossimu dělá spolujezdce ve voze Ford Fiesta WRC stejně jako vloni Carlo Cassina. Španěl Dani Sordo s Hyundai i20 WRC vyhrál proti Rossimu v roce 2013, tehdy s Citroënem DS3 WRC.

31-letý Cairoli má za spolujezdce Danila Fappaniho a závodí s Citroënem DS3 WRC. Zajímavou dvojicí se stejným autem jako Rossi jsou Roberto a Davide Brivio, kteří vloni skončili na pódiových stupních.

Samozřejmě, že se zúčastní populární přítel Rossiho Uccio, kterému dělá spolujezdce Mitia Dotta. A premiéru bude absolvovat Rossiho krajan Andrea Locatelli, novopečený pilot Moto2 pojede ve vozidle Ford Fiesta R5.

Jelikož Dani Sordo udělal ve druhé zvláštní zkoušce chybu a byl potrestán 5 sekundovou penalizací, tak je před druhým dnem na čele motocyklový šampion a letošní vice-mistr světa MotoGP a náskokem 3,2 sec před rychlým Španělem. Třetí je Marco Bonanomi. Dnes je jako první na pořadu hodně těžká zvláštní zkouška - Highlight - celého zápolení, která se odehrává v zatáčce Parabolica.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama