Reklama

Valentino Rossi jezdcem roku 2016 v MotoGP

Miláček obecenstva Valentino Rossi se stal - stejně jako 2015 - dle čtenářů SPEEDWEEK.com «jezdcem roku» 2016.

37-letý Ital, který obsadil 2016 v MS královské kubatury MotoGP druhé místo, získal s legendárním číslem #46 celkem 46% hlasů! To znamenalo sice suverénní vítězství, ale devítinásobný mistr světa měl na svém kontě v roce 2015 v anketě «jezdce roku» celkem 76%...

Za dvojnásobným vítězem GP 2016 Rossim se jako druhý umístil úřadující mistr světa královské kubatury Marc Marquez, který získal celkem 18%, když v 18 závodech dokázal 5x vyhrát a získal dalších 7 pódiových umístění.

Tovární pilot týmu Repsol-Honda tak měl o pouhé 1% více než Maverick Vinales, který s motocyklem Suzuki GSX-RR vyhrál v Silverstone svůj první závod MotoGP.

Jezdec satelitního týmu LCR-Honda a vítěz brněnského závodu na Masarykově okruhu Cal Crutchlow nashromáždil celkem 9%, mimochodem dostal hlas i od Motoforum.cz, když se britský pilot Crutchlow stal velkým překvapením druhé poloviny sezóny. V prvních 5 závodech sezóny 2016 získal pouhých 5 bodů, ve druhé dokázal kromě Brna zvítězit i v Austrálii, na Sachsenringu a v Silverstone byl vždy odmávnut jako druhý.

Čtyři vítězství, šest dalších pódií a celkově třetí místo v MS znamenalo pro mistra světa 2015 Jorge Lorenza 2% hlasů a umístění v Top-5. V aktuální sezóně bude Lorenzo závodit za tovární tým Ducati, jeho místo převzal Maverick Vinales.

Šesté místo v anketě «jezdec roku» obsadili společně Dani Pedrosa, Jack Miller, Stefan Bradl a Andrea Dovizioso, s 1% hlasů.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama