Reklama

Valentina Rossiho žalují domovník a hospodyně

AKTUALIZOVÁNO: Nepříjemný soudní spor probíhá v Pesaru a žalovaná strana jsou otec a syn - tedy Graziano a Valentino Rossi. Jde o nedoplatek 114.000 Euro, které dluží Valentino Rossi svým ex-zaměstnancům za práci ve své vile v Tavullii.

Ke Štědrému dni! 2016 dostali moldavští manželé Victor Untu (62 let) a Jigan Zinaida (60) výpověď, tedy nepříjemný «Vánoční dárek». Důvodem výpovědi tehdejšího domovníka a hospodyně byla skutečnost, že vila v Tavullii patřila původně společnosti Domus Mea, kde byl jednatelem Graziano Rossi (Valentino Rossi pak společníkem) a vila byla prodána k 1. lednu 2017 a přešla pouze v majetek devítinásobného motocyklového mistra světa.

Ex-zaměstnancům jeho vily ale dluží Valentino Rossi částku 114 000 Euro: Jde o 13. platy a o nezaplacené přesčasy za posledních pět let (v období 2011 - 2016), stejně jako odstupné za předčasnou výpověď. Oba dva Moldavané pracovali pro Rossiho v jeho vile 10 let a jelikož se motocyklový multišampion nijak neměl k zaplacení celé dlužné částky, tak se Victor Untu a Jigan Zinaida rozhodli své požadavky řešit soudní cestou.

Dle Rossiho vyjádření moldavský manželský pár dělal pouze pomocné práce na bazénu a v zahradě. Jako doklad svého vyjádření předložil Rossi účty od jiných firem, které ostatní činnosti v jeho obydlí vykonávaly. Oba Moldavané - muž a žena - měli pracovní dobu v letním období denně od 6.30 do 21.30 hodin, v zimě pak od 8.30 do 18.30 hodin.

Rossiho dům a zahrada leží na rozlehlém území 20 000 čtverečných metrů, má jednu automatickou bránu, devět kamer a 11 vchodů, které jsou chráněny, stejně jako pokoje alarmem. Součástí komplexu je bazén a také tělocvična s fitness centrem.

Dle vyšetřujícího soudce už doplatil Rossi manželskému páru z Moldavska za rok 2011 celkem 10 000 Euro, nyní u soudu jde o peníze 2012 až 2016.

O celém případu nejdříve informoval list «Il resto del Carlino»

Soud se koná v Pesaru a pro Rossiho je to hodně nepříjemná záležitost, ostatně soudní spory a pře nemá rád vůbec nikdo.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama