Reklama

V WorldSSP300 se dnes po FP1 trestalo

Na dvou rovinkách okruhu MotorLand Aragon je jízda v závěsu s malými motocykly kubatury SSP300 o výkonu pouhých 50 HP hodně důležitá. V prvním volném tréninku se tak hodně čekalo na ten správný «hák» a řada jezdců byla potrestána za porušení pravidla 1.21.2.

V jednom kole se totiž dle vyjádření jednoho ze špičkových pilotů dá s perfektním «hákem» získat až 1,5 sec, což umožňuje především protilehlá - skoro 1 km dlouhá - rovinka.

Po FP1 se stewardi FIM World SBK Franck Vayssié, Tamara Matko a Antonio Limas rozhodli potrestat 22 následujících pilotů, kteří se tak nesměli zúčastnit druhého, tedy odpoledního tréninku FP2 kubatury SSP300. Byli to Alvaro Diaz, Nick Kalinin, Felipe Macan, Mika Perez, Koen Meuffels, Alejandro Carrion, Mirko Gennai, Indy Offer, Daniel Blin, Tom Booth-Amos, Filip Salac, Enzo de la Vega, Tom Bercot, Inigo Iglesias Bravo, Hugo de Cancellis, Adrien Quinet, Ton Kawakami, Meikon Kawakami, Yuta Okaya, Thomas Brianti, Alfonso Coppola a Kevin Sabatucci. Ztratili tak 30 minut drahocenného tréninkového času a pro přímý postup do Superpole (pro Top-30 nejrychlejších) jim tak zbývá pouhých 15 minut v FP3.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama