Reklama

V WorldSBK je více jezdeckých změn v sezóně než v Moto2

Zatím dosud kubatura Moto2 jasně vedla ve změnách jezdců, ovšem to, co se děje v posledních týdnech v kubatuře WorldSBK, překonává všechny rekordy.

Podívejme se chronologicky, jaké změny letos ve startovním poli MS-Superbike proběhly:

V týmu Guandalini Yamaha byl před závodem Laguna Seca vyhozen Riccardo Russo a nahradil ho náš Jakub Smrž. Ten se v tomto týmu moc neohřál a nahradil ho Massimo Roccoli. Ani to ale nebylo konečné řešení, dalším jezdcem se stal Alessandro Andreozzi.

Ale pojďme o «dům» dále: V týmu Pedercini se znelíbil Alex de Angelis a na jeho Kawasaki začal jezdit Riccardo Russo. Ovšem do Kataru už tento Ital neodcestuje, motocykl ZX-10RR, bude v Losailu pilotovat Jeremy Guarnoni a Russo se to dozvěděl přes WhatsApp, na cestě ze závodního víkendu v Jerezu.

Samozřejmě nesmíme zapomenout na «change» v týmu BMW-Althea, zde už delší dobu nejezdí Markus Reiterberger, nýbrž Raffaele De Rosa.

Abychom ale byli statisticky úplní, tak ještě dva týmy, kde se změny konaly z «nutnosti»:

Tým Red Bull Ten Kate místo tragicky zahynulého Nickyho Haydena postupně angažoval Jacke Gagneho, Davide Giugliana a Takumiho Takahashiho.

A v týmu Puccetti Kawasaki zraněného Randyho Krummenachera vystřídal v sedle motocyklu ZX-10RR Anthony West, nyní dostal šanci Sylvain Guintoli.

Doufám, že jsem na nikoho nezapomněl, faktem je, že z úvodní fotografie pořízené před prvním závodě sezóny 2017 na Phillip Islandu, moc stabilních jezdců v soukromých týmech nezůstalo na svých původních pozicích.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama