Reklama

V Rusku se MotoGP letos nepojede

Kdo snad očekával, že se do kalendáře Grand Prix letos místo Brna dostane v červenci závodní víkend v ruském Petrohradu na okruhu «Igora Drive Circuit », tak bude zklamán. Letos se určitě závod Grand Prix - poprvé v historii - v Rusku nepojede.

Přitom ještě v prosinci to vše vypadalo pro Rusko nadějně, že hned po finském závodě na «KymiRingu» se bude závodit v nedalekém St. Petersburgu.

Mezitím ovšem došlo k následujícímu zákazu: Po dopingovém skandálu rozhodl «Mezinárodní soudní dvorec CAS pro sport» v Lausanne, že se v Rusku nesmí konat do konce roku 2022 žádné mistrovství světa, které je podřízeno WADA, tedy mezinárodní antidopingové agentuře.

WADA dosud nepovolila ani mistrovství světa na ledové ploché dráze - v polovině února 2021 v ruském městě Togliatti. Ohroženo je rovněž pořádání MS v motokrosu.

A to pomíjíme dvě skutečnosti: Kvůli rozšíření Covidu-19 jsou zavřeny hranice Ruska a tak získat ruské vízum je prakticky nemožné. A pouhé 4 km dlouhý «Igora Drive Circuit » nemá zatím homologaci «A», která je potřebná pro pořádání závodu Grand Prix.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama