Reklama

V. Rodriguez Nunez a J. Perez Gonzalez za Smrz Racing

Bývalý český pilot MS-Superbike Jakub Smrž buduje svůj tým s novým sponzorem a do letošního WorldSSP 300 odstartuje se dvěma španělskými piloty, kterými jsou: José Luis Perez Gonzalez a Victor Rodriguez Nunez.

Ve své kariéře dokázal Jakub Smrž získat celkem pět pódiových umístění, celkově se umístil nejlépe v sezóně 2009, kdy skončil v Top-10. Své poslední závody odjel nyní 37-letý Čech za tým Guandalini Yamaha, ale nedařilo se mu a nezískal ani jeden bod, když neuviděl nikdy šachovnicový praporek.

Od té doby se Smrž věnuje mládežnickému motocyklovému sportu s podporou české motocyklové federace a závodil s týmem ACCR Czech Talent Team. Na sezónu 2021 se ale hodně změnilo, bez finanční podpory ACCR vyrazí do šampionátu se dvěma Španěly:

Oba jezdci již mají zkušenost s touto kategorií a tým jim má možnost poskytnout četné zkušenosti a užitečná data z předchozích dvou let s cílem bojovat o přední pozice v této prestižní a napínavé kategorii.

Victor, který má teprve 20 let, již v roce 2020 předvedl že může figurovat mezi předními jezdci a je plně odhodlán bojovat o titul v této kategorii.
#19 Victor Rodriguez Nunez: „Opravdu se moc těším na tuto příležitost, kterou jsem dostal od týmu a Kawasaki na rok 2021. Loni jsem se hodně naučil o této kategorii a motocyklu a myslím si, že jsme připraveni posunout se zase o krůček dále a bojovat o titul. Chtěl bych tímto poděkovat Gaman Racing Global Service, Accolade Smrz Racing týmu a Kawasaki že mi dali tuhle příležitost.“

#73 José Luis Perez Gonzalez: „Mám velkou radost, že tento rok pojedu s novým týmem a vrátím se na Kawasaki. Rád bych poděkoval týmu za tuto příležitost a Gaman Racing Global Service, bez nich by to nebylo možné abych šel dál za svým snem.“

Jakub Smrž (manažer týmu): „Letošní rok nás potkalo několik zásadních změn. Ta nejdůležitější je asi náš nový generální partner skupina Accolade, které bych tímto rád poděkoval za spolupráci a věřím že poděkování se jim také dostane formou dobrých výsledků a té nejlepší prezentace jejich společnosti. Rád bych tímto také přivítal dva nové jezdce, Victora a José Luis, věřím že jim poskytneme co nejlepší podmínky pro skvělá umístění. Co se týče dalších plánů pro náš tým na sezónu 2021, momentálně na nich pracujeme, takže v současné době nemohu říct nic bližšího, nicméně mohu říct, že jsem se snažil pátrat mezi českými jezdci, ale bohužel se nenašel vhodný kandidát na tuto sezónu. Pokusíme se spolupracovat s českými jezdci v národním šampionátu a doufám, že se nám podaří v průběhu sezóny nebo pro příští rok najít nejen výkonnostně vhodného kandidáta z Čech.“

Zdroj: SpeedWeek a TZ Smrz Racing



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama