Reklama

V Moto2 v úvodu nejrychlejším Alex Marquez

Stejně jako v kubatuře MotoGP, tak i v Moto2 byl na nejvyšší příčce v časové tabulce Španěl Marquez, ovšem ne Marc, nýbrž jeho mladší bratr Alex, mistr světa Moto3 z roku 2014.

Mladší bratr úřadujícího mistra světa MotoGP Marca, tedy Alex Marquez, zajel čas 2'10.601 a ten už nikdo nepřekonal. Druhý skončil o 0.300 sec. zpět jeho týmový kolega Franco Morbidelli a třetí se hodně překvapivě umístil jezdec s motocyklem Suter, Marcel Schrötter (+0.305). Top-5 dokompletovali Miguel Oliveira (KTM) a vicemistr světa Thomas Lüthi.

Zkušený Mattia Pasini skončil šestý, Hafizh Syahrin sedmý, Rookie Fabio Quartararo osmý, testovací jezdec KTM a náhradník za zraněného Brada Bindera Ricky Cardus devátý a Top-10 dokompletoval Takaaki Nakagami.

Julián Simón sice nemá 2017 po odchodu katarského týmu QMMF žádné fixní startovní místo v nějakém týmu Moto2, ale bez práce nezůstal. Populární mistr světa 125tek 2009 (Aspar-Aprilia) a vice-šampion 2010 v Moto2 na Suteru je jedním z nejvíce zkušených pilotů nižších kubatur v paddocku Grand Prix (226 startů v GP, 8 vítězných závodů a 26 umístění v Top-3) působil při předsezonních testech jako Riding Coach pilota MotoGP Tito Rabata (Marc VDS Honda), ale kromě toho má už na svém kontě tři různé záskoky jako rezervní jezdec. Nahradil nejen Lorenzo Savadoriho v týmu Milwaukee-Aprilia v šampionátu WorldSBK, ale také svého krajana Ikera Lecuonu ve švýcarském týmu Moto2 Garage Plus Interwetten v Losailu a v Termas a nyní v Texasu jede 30-letý Španěl Julián Simón místo zraněného Remyho Gradnera v týmu Tech3 s motocyklem Mistral 610.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama