Reklama

V Misanu vyhrál ME-STK 1000 Marco Faccani

Závod ME-Superstock-1000 v Misanu musel být restartován. Do té doby dominující Ruben Rinaldi (Ducati) se musel spokojit s místem druhým, vítězem se stal Marco Faccani s BMW.

V 11. kole musel být závod po defektu motocyklu Yamaha R1 - z motoru vytékal olej - patřícímu Robertu Tamburinimu a vzápětí následujícímu pádu dvou jezdců přerušen a znovu odstartován s postavením na startu po 9. kole. V tu dobu vedl o 3 sekundy Polesetter Michael Ruben Rinaldi (Ducati), následovali Federico Sandi a Roberto Faccani (oba BMW) a Toprak Razgatlioglu (Kawasaki).

Ve sprintérském závodě na pouhých 5 kol vedl zpočátku Rinaldi, ovšem v posledním kole se hodně odvážným manévrem zajistil vítězství Marco Faccani. Hodně zklamaný Rinaldi projel cílem jako druhý, ale dostal se do čela šampionátu, neboť dosavadní lídr Toprak Razgatlioglu (Kawasaki) byl odmávnut až na 6. místě. Stupně vítězů doplnil Max Scheib z Chile, který jako jezdec s wild card vyhrál v Jerezu 2016.

V ME-STK 1000 je na čele (po 5 závodech z 9) Michele Rinaldi (ITA-Ducati) se ziskem 90 bodů, druhý je Toprak Razgatlioglu (TUR-Kawasaki) - 89; třetí potom Francouz Florian Marino (Yamaha) - 67, na místě čtvrtém je Roberto Tamburini (ITA-Yamaha) - 56, Top-5 kompletuje Ital Marco Faccani (52). Druhou polovinu elitní desítky tvoří Chilan Maximilian Scheib (41), Francouz Jeremy Guarnoni (38), Ital Luca Vitali (35), Ukrajinec Illia Mykhalchyk (35) a další Ital Federico Sandi (29).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama