Reklama

V Misanu celkem 22 jezdců s wild card!

V kubatuře Superbike uvidíme sice pouze jednoho jezdce s wild card, ale v ostatních třídách jich bude dalších 21. Startovní pole tak bude nabito doslova k prasknutí.

S wild card se v šampionátu WorldSBK představí testovací jezdec továrny Yamaha Niccolo Canepa. Ten pojede stejně jako v Doningtonu za tým Yamaha Europe a bude pilotovat stejný tovární motocykl, jako mají k dispozici piloti týmu Pata Yamaha Alex Lowes a Michael van der Mark.

V kubatuře Supersport dostanou permanentní piloti konkurenci v podobě šesti hostujících jezdců, všichni budou s italskými pasy: Po vyhazovu z týmu Go Eleven Kawasaki pojede Michael Canducci s motocyklem Yamaha za tým Rosso e Nero. Místo něho se v týmu Go Eleven Kawasaki představí Němec Christian Stange. Dalšími piloty s wild card jsou David Stirpe (MV Agusta), Marco Bussolotti (Yamaha), Lorenzo Gabellini (Yamaha), Stefano Valtulini (Kawasaki) a Roberto Mercandelli (Honda).

Mimochodem: Zřejmě svůj poslední závod s ex-motocyklem Kenana Sofuogla Kawasaki ZX-R6 v týmu Puccetti Racing bude absolvovat Jihoafričan Sheridan Morais, který zatím nijak moc neoslnil: Nejlepším jeho výsledkem je 7. místo z Aragónu. Zda se po letní přestávce objeví v týmu Manuella Puccettiho uvažovaný Hector Barbera zůstává nezodpovězenou otázkou.

A jezdecký kolotoč v týmu PTR Honda se roztočil dále: Potom co se Fin Niki Tuuli vydal směrem MS-Moto2, a nahradil ho Kyle Smith - ten ovšem na hodně krátkou dobu. Tak ani jeho náhradník Andrew Irwin nebude od Misana rovněž v týmu Simona Buckmastera. Ten odešel definitivně do BSB, kde pojede se svým bratrem v týmu PBM Be Wiser Ducati místo zraněného Shane Byrneho až do konce sezóny 2018. A místo se něho se v týmu PTR Honda objeví 24-letý Maďar Peter Sebestyen z týmu Hungary Racing.

Jelikož v kubatuře ME-STK 1000 závodí letos pouze 19 stabilních jezdců, tak DWO mohla pro Misano akceptovat celkem 11 jezdců s wild card! Jsou to Matteo Ferrari, Samuele Cavalieri, Axel Bassani, Alex Bernardi, Andrea Mantovani, Agostino Santoro, Riccardo Russo, Alessandro Andreozzi, Armando Pontone, Fabio Marchionni e Stefano Fugardi. Těmi nejlepšími jsou pak určitě vítěz z Imoly Matteo Ferrari (Barni Ducati), a dále Riccardo Russo (ten odešel z týmu C.M. Racing A.S.D. a pojede zde za Motocorsa Ducati) nebo Alessandro Andreozzi (Yamaha Speed Action).

V kubatuře Supersport 300 je přihlášeno vždy 36 stabilních jezdců, takže s wild card mohou startovat pouze čtyři a těmi v Misanu budou: Kevin Sabatucci (Yamaha), Thomas Brianti (KTM). Omar Bonoli (Yamaha) a Manuel Bastianelli (Kawasaki). Celkem je tedy přihlášen maximální počet jezdců - 40!



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama